Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Καμπάνια ενάντια στην «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ

ΠΡΑΓΑ.--

Καμπάνια ενάντια στην εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Τσεχία έχει ξεκινήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) και σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες 5.000 υπογραφές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Τσέχοι κομμουνιστές επιδιώκουν να προσεγγίσουν το λαό της χώρας, ώστε να συζητήσουν για το θέμα της εγκατάστασης αυτού του συστήματος, που θα φέρει αρνητικές εξελίξεις τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Η εκπρόσωπος του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, Μόνικα Χορένι, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους τόνισε ότι το κόμμα «θα υποστηρίξει κάθε ενέργεια ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις, όποιος και αν την οργανώνει».

Στην έκκλησή τους οι Τσέχοι κομμουνιστές απαιτούν να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τσεχίας και των ΗΠΑ και να δοθούν στη δημοσιότητα. Επίσης, ζητά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να αντιταχθεί σ' αυτά τα σχέδια. Ακόμη, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον διαμαρτυρίες στις 3 πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασης της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας, τη Λιμπάβα, το Μπρντι και το Μπόλετις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org