Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέα αιματηρή εισβολή στη Γάζα

Συνεχίζονται, χωρίς σταματημό, από τις 25 Ιουνίου οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, που βρίσκονται, μάλιστα, σε φάση κλιμάκωσης

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Οι σφοδρότερες, ίσως, συγκρούσεις από τότε που άρχισε η ισραηλινή σαρωτική επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας, στις 25 Ιουνίου, σημειώθηκαν χτες. Από αργά το βράδυ της Τετάρτης, τουλάχιστον 50 ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στο νότιο τμήμα της περιοχής υπό την κάλυψη ελικοπτέρων, αεροσκαφών, αλλά και πυρών πυροβολικού.

Τα τανκς έκοψαν την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει τη Ράφα με τις βόρειες περιοχές. Ελεύθεροι σκοπευτές παρέμεναν, μέχρι χτες το απόγευμα, ανεπτυγμένοι στις στέγες των σπιτιών της περιοχής, με αποτέλεσμα ασθενοφόρα και νοσοκόμοι να μην μπορούν να πλησιάσουν για να βοηθήσουν τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Από τις ισραηλινές αεροπορικές και επίγειες επιδρομές, σκοτώθηκαν, μέχρι το απόγευμα, 7 Παλαιστίνιοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο παιδί και ένας μαχητής της «Τζιχάντ», ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 26 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και μία 4χρονη κοπελίτσα.

Περίπου 75 οικογένειες (475 άτομα) κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από την περιοχή, αναζητώντας, για πολλοστή φορά τον τελευταίο μήνα, καταφύγιο στο τοπικό σχολείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. ΟΗΕ και οργανώσεις αρωγής επανέλαβαν, χτες, τις εναγώνιες εκκλήσεις τους για βοήθεια και τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η Γάζα βιώνει, ήδη, μια ανθρωπιστική καταστροφή, με τεράστιες ελλείψεις σε νερό, φάρμακα, τρόφιμα και ηλεκτρικό.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι θα επιμείνει στις επιχειρήσεις του «μέχρις ότου κατατροπωθούν οι τρομοκρατικές υποδομές» και έριξε, από αέρος, φυλλάδια στη Λωρίδα της Γάζας όπου εμφανίζεται ο πολιτικός ηγέτης της «Χαμάς», που βρίσκεται στη Δαμασκό, Κχαλέντ Μασχάαλ, ως τζογαδόρος που «παίζει» με την «ασφάλεια, την ευημερία και το μέλλον των Παλαιστινίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ