Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σύμπνοια και αλληλοκατανόηση...

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης, δεδομένου ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας και για τα αυτοδιοικητικά θέματα, πραγματοποιήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της Διοίκησης της ΕΝΑΕ με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου και του αρμόδιου υφυπουργού Θ. Νάκου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι επρόκειτο για μια συνάντηση «προγραμματισμένη στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός για το διοικητικό μέλλον της χώρας. Για τις μεγάλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν». Πράγμα που σημαίνει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για τη λεγόμενη «επανίδρυση του κράτους» που προωθεί η ΝΔ και που την ουσία της αποδέχεται το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιεί διαφορετική ορολογία, κάνοντας λόγο είτε για μεταρρύθμιση είτε για εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής.

Από τη δική της πλευρά, η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε εποικοδομητικό το διάλογο με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου, ενώ σημείωσε ότι προωθείται ο κώδικας για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, τονίζοντας επίσης ότι η αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο ρόλος των νομαρχιών θα είναι αναβαθμισμένος όσον αφορά το Δ΄ ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ