Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αγωνιστικό κάλεσμα στην Ακρόπολη
  • Την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Σύνταγμα
  • Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Από πρόσφατη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή του Ισραήλ στο Λίβανο
Από πρόσφατη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή του Ισραήλ στο Λίβανο
Κάλεσμα για συμμετοχή του λαού του Λεκανοπεδίου στην αγωνιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι απευθύνει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2006 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Σύνταγμα. Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ πιο συγκεκριμένα τονίζονται τα ακόλουθα: «Στις 6 και 9 Αυγούστου 2006 συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη λήξει.

61 χρόνια μετά, ο ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ δείχνουν το ίδιο και χειρότερο δολοφονικό πρόσωπο. Κατοχή στο Ιράκ, Αφγανιστάν, σφαγή των Λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, τρομοκρατία και δολοφονίες σε βάρος κρατών - λαών και κινημάτων με πρόσχημα την "τρομοκρατία", προκειμένου να προωθήσουν τα γεωπολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για:

  • Να καταδικάσουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των Λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
  • Να τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».
Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την ερχόμενη Τρίτη, 8 Αυγούστου 2006, στις 7.30μ.μ., στην Ακρόπολη και σημειώνει:

«61 χρόνια από το έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να ρίξει την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (Αύγουστος 1945) η φωτιά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας καίει την περιοχή της Μ. Ανατολής.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη σφαγή του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, η οποία και με την πρόσφατη απόφαση των 25 υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της για το Λίβανο έδειξε για πολλοστή φορά τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα.

Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί συμμετέχει ενεργητικά σε όλους τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Νομιμοποιεί τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ, εξισώνοντας θύμα και θύτη και προετοιμάζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη λεγόμενη «εκστρατευτική» πολυεθνική στρατιωτική δύναμη επέμβασης και κατοχής στο Λίβανο.

Σε τίποτα δε διαφέρει και η στάση του ΠΑΣΟΚ, που έχει εξίσου βαριές ευθύνες με τη ΝΔ. Ακολουθεί και σήμερα την πολιτική στήριξης και συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που ακολούθησε όταν ήταν κυβέρνηση (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση. Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ. Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Καμιά συμμετοχή σε «ειρηνευτική» δύναμη, όποιος κι αν το αποφασίσει.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια σε οποιοδήποτε λαό. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε Αφγανιστάν, χώρες των Βαλκανίων και αλλού.
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Με σύνθημα «Αντίσταση στον Ιμπεριαλισμό - Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και στο Λιβανέζικο λαό», η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, την ερχόμενη Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στην Ακρόπολη και στην πορεία στο Σύνταγμα.

«Η ΝΑΣ - σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση - καταδικάζει τη συνεχιζόμενη εγκληματική σφαγή του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού από το στρατό του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ». Και τονίζει: «Η ΝΑΣ εκφράζει για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού, στην αντίστασή του με κάθε μέσο στον κατακτητή. Καλεί το λαό, τη νεολαία, να εκφράσουν με κάθε μορφή τη συμπαράστασή τους στους λαούς που αγωνίζονται, να καταδικάσουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα από την ΟΓΕ(3/8/2016)
Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων(5/8/2011)
Ολοι αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στην Ακρόπολη(6/8/2008)
Νέες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις(10/8/2006)
Σήμερα το αγωνιστικό ραντεβού στην Ακρόπολη(8/8/2006)
Η μπότα των ιμπεριαλιστών συνθλίβει τους λαούς(4/8/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org