Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πρωτοπόρα στο δρόμο του χρέους

«

Η βαρβαρότητα της (ισραηλινής) επίθεσης και οι επικίνδυνοι στόχοι της θέτουν στο λιβανικό λαό ενώπιον σοβαρών ευθυνών: οφείλει να αντισταθεί και να προσπαθήσει να αποτύχουν οι στόχοι της επίθεσης... Το Ισραήλ προσπαθεί για άλλη μια φορά να θέσει υπό την κατοχή του τμήματα του λιβανικού εδάφους, προσπαθεί να καταστρέψει το λαό του Λιβάνου και τον πολιτισμό του... Σε αυτή τη στιγμή, το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μάς καλεί να συμμετάσχουμε στον αντιστασιακό αγώνα και να σταθούμε απέναντι στους κατακτητές και τα εγκλήματά τους. Αυτό είναι το καθήκον μας ως πολιτικά κόμματα, ως αριστερές δυνάμεις... Τους καλούμε όλους να πάρουν τα όπλα, να συναντήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ορδές των εχθρών υπερασπίζοντας τη γης μας, την ανεξαρτησία, το λαό μας, όλα αυτά που είναι ιερά για εμάς...».

Αυτά είναι αποσπάσματα της τελευταίας ανακοίνωσης - έκκλησης του ΚΚ Λιβάνου, προς το λιβανικό λαό. Μιας ανακοίνωσης που θέτει ξεκάθαρα το πρόβλημα στην ουσία του: Ο Λίβανος δέχεται εδώ και περισσότερες από 22 μέρες έναν απροκάλυπτα άδικο ισοπεδωτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με μοχλό τον ισραηλινό στρατό και παρασκηνιακό υποβολέα τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ. Απώτερος στόχος μια «νέα Μέση Ανατολή», πιθανότατα με νέα σύνορα, με νέες πολιτικές δυνάμεις κατά το δοκούν των ιμπεριαλιστών και η υποδούλωση των λαών. Πιστεύουν πως μπορούν να ταπεινώσουν το λαό του Λιβάνου.

Στην παρούσα φάση, τίποτε δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από την υπεράσπιση της πατρίδας, των εδαφών της, του λαού της, των γυναικών της, των παιδιών της. Και η υπεράσπιση αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στα λόγια, ούτε στη διπλωματία. Το ΚΚ Λιβάνου, υιοθετώντας μια διάφανα πατριωτική αντιιμπεριαλιστική θέση, καλεί σύσσωμο το λιβανικό λαό να πολεμήσει τον εχθρό, με ό,τι μέσο έχει στη διάθεσή του, με ό,τι όπλο έχει. Υπάρχουν δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι. Σήμερα, ο λιβανικός λαός δίνει μια δίκαιη μάχη, μια μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας, για το δικαίωμά του να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του και για όλ' αυτά δρα πρωτοπόρα το ΚΚ Λιβάνου. Αυτή η πάλη και προοπτική πρέπει να υποστηριχτεί από όλους τους λαούς του κόσμου.

Τα μέλη του κόμματος μάχονται, ήδη, ενάντια στον ισραηλινό στρατό δίπλα στους μαχητές και άλλων οργανώσεων. Που από την άποψη των θέσεων και αρχών, μπορεί να έχει πολιτικές διαφορές ή και πολιτικές αντιθέσεις το ΚΚ Λιβάνου. Η επίλυση, όμως, των, ακόμη και τεράστιων, διαφωνιών των λιβανικών πολιτικών δυνάμεων δεν μπορεί παρά να επιτευχθεί, υπό συνθήκες που ο λιβανικός λαός θα καθορίζει ελεύθερα ο ίδιος και όχι υπό το καθεστώς επεμβάσεων τρίτων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ).

Τώρα, η υπεράσπιση του Λιβάνου, το διώξιμο των ιμπεριαλιστών εισβολέων ενώνουν τον λιβανικό λαό. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και το ΚΚ Λιβάνου καλεί ολόκληρο το λαό να πράξει το αυτονόητο: Να αντισταθεί στον κατακτητή ενωμένα, να αγωνιστεί για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ολόκληρη την περιοχή. Και αυτοί οι πόλεμοι, είναι δίκαιοι πόλεμοι των λαών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ