Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον «αέρα» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ των δήμων

Σε καθεστώς έντονης ανασφάλειας και, ταυτόχρονα, ιδιότυπης ομηρίας, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού οι συμβάσεις τους ξεκινούν να λήγουν από το Σεπτέμβρη

Δεκάδες χιλιάδες, και συγκεκριμένα 35.774, συμβασιούχοι σε προγράμματα δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων ζουν και εργάζονται σε καθεστώς μόνιμης και έντονης ανασφάλειας, χωρίς να γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει αύριο, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβρη του 2006. Πρόκειται για όσους δουλεύουν ως σχολικοί φύλακες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και σε προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Ατομα με Ειδικές Ανάγκες».

Η ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση βαραίνει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν την αρχή, και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει ...επάξια στον ίδιο δρόμο. Επίσης, τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ) και τις προσκείμενες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δημοτικές αρχές, που συνδιαχειρίστηκαν την υλοποίηση των αντεργατικών αυτών προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ