Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Τα χαράτσια και οι εξοπλισμοί

Γρηγοριάδης Κώστας

Αφού διάφοροι επικαλούνται τα ελλείμματα του δημοσίου, για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά χαράτσια που αποφάσισε η κυβέρνηση, θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα η ίδια κυβέρνηση αποφάσισε ένα μεγαλύτερο κι από τεράστιο ποσό για εξοπλισμούς. Συνολικά, θα πληρώσουμε 27 δισ. ευρώ, μέχρι το 2015, ή τρία δισ. ευρώ το χρόνο, κατά μέσο όρο, για τα επόμενα εννιά χρόνια. Κι αυτά είναι όσα θα πληρώσουμε. Ο υπουργός Αμυνας αρνήθηκε να διευκρινίσει, παρά τις επίμονες σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ποιο είναι το συνολικό κόστος των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν, ανεξαρτήτως χρόνου και τρόπου πληρωμής.

Και να πεις ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αφού πρέπει να διασφαλιστούν οι ανάγκες της εθνικής άμυνας; Δυστυχώς, μόνον έτσι δεν είναι. Οι δυσθεώρητες και αβάσταχτες αυτές εξοπλιστικές δαπάνες είναι ΝΑΤΟικών προδιαγραφών και προσανατολισμών. Τις ανάγκες του ΝΑΤΟ πρωτίστως εξυπηρετούν, τους επεμβατικούς και πολεμικούς του σχεδιασμούς. Καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες εξοπλισμού των ευέλικτων και ταχυκίνητων δυνάμεων, που θα αναλαμβάνουν αποστολές επιβολής και εδραίωσης της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή και σ' όλο τον κόσμο. Τέτοια όπλα είναι τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ο εξοπλισμός για αντιμετώπιση πυρηνικού - βιολογικού - χημικού πολέμου κλπ.

Με δυο λόγια, ο ελληνικός λαός δουλεύει και πληρώνει δυσθεώρητα ποσά, για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι πολυεθνικές του πολέμου, μαζί με τους κάθε λογής μεσάζοντες και να κάνει το ΝΑΤΟ τις «βρώμικες δουλιές» του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσεις - πολεμικά ανακοινωθέντα της ΕΕ ενάντια στους λαούς(20/5/2015)
Προτάσεις διαχείρισης(25/2/2012)
Νάτα τα λεφτά!(18/2/2010)
Τα δεσμά των εξοπλισμών(27/7/2006)
Λογιστικά «παιγνίδια» αποπροσανατολισμού(22/7/2006)
Επικίνδυνο και πανάκριβο «διαβατήριο»(1/8/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org