Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πρώτη επιλογή »

H «πρώτη ιδιωτική επιλογή των ασθενών» και ο πιο «ελκυστικός εργοδότης» με «παράλληλο στόχο τη διασφάλιση υψηλής και αυξανόμενης αξίας για τους μετόχους του» φιλοδοξεί να γίνει το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία».

Και για να το πετύχει, λοιπόν, στην τελευταία Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε ομόφωνα την άντληση κεφαλαίων συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό θα εκδοθούν 21.400.000 νέες μετοχές (ύψους 59.920.000 ευρώ) και η έκδοση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 300.015.000 ευρώ και ενός κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 200.000.000 ευρώ.

Δηλαδή, το «Υγεία» αναζητά φτηνό χρήμα, καθώς το επιχειρηματικό κλίμα στο χώρο της Υγείας είναι άκρως αποδοτικό και οι κυβερνώντες, μαζί με τους κάθε λογής οπαδούς του ευρωμονόδρομου, ενισχύουν συνεχώς την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Κάθε ευρώ που επενδύεται στο χώρο της Υγείας αποδίδει τέσσερις φορές παραπάνω απ' τη μέση επιχειρηματική απόδοση στην Ελληνική Οικονομία. Είναι, μ' άλλα λόγια, τα πιο σίγουρα και... υγιεινά κέρδη. Και πού ν' αρχίσουν και οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ