Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πολιτείες» των ΗΠΑ

Το στιγμιότυπο είναι από την προχτεσινή συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της υπουργού Εξωτερικών. Ο ημέτερος Δημήτρης Μηλάκας ρώτησε την κ. Μπακογιάννη:

«Κυρία υπουργέ, είναι φανερή η προσπάθειά σας να κρατήσετε ίσες αποστάσεις. Θέλω να κάνω μια πολύ απλή ερώτηση. Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο μια καταδίκη των αεροπορικών βομβαρδισμών (...). Μια χώρα επιτίθεται σε μια άλλη, μια χώρα βομβαρδίζεται, γιατί είναι τόσο δύσκολο μια απλή καταδίκη;».

Και η κ.Μπακογιάννη, απάντησε:

«Γιατί η καταδίκη αυτή υπάρχει και για τις ρουκέτες που πέφτουν και για τις βόμβες. Η καταδίκη αυτή υπάρχει και για τις απαγωγές και για κάθε κίνηση η οποία ουσιαστικά τινάζει στον αέρα την ειρήνη. Δεν είναι προσπάθεια να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις, κύριοι».

*

Αυτή είναι η αμερικανική (συγγνώμη: η ελληνική) εξωτερική πολιτική. Τη ρωτούν για τις βόμβες του Ισραήλ και απαντά για τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Τη ρωτούν για τις δολοφονίες αμάχων, παιδιών και αυτή απαντά για «απαγωγές» στρατιωτών.

Οντως, δεν πρόκειται για «ίσες αποστάσεις». Αλλωστε, μια «πολιτεία» των ΗΠΑ, όπως θέλουν την Ελλάδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τι απόσταση να έχει από μια άλλη «πολιτεία» των ΗΠΑ, το Ισραήλ...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ