Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμειναν μόνον οι μπαταριές

«Η εφαρμογή του μοριακού ελέγχου είναι μόνο μια πλευρά για την ασφάλεια του αίματος. Η άλλη πλευρά είναι η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος το οποίο θα δώσει και επάρκεια, αλλά και σταθερούς αιμοδότες, η παροχή εγγυήσεων ότι η προσφορά τους δεν υπόκειται σε κινδύνους, όπως σημειώθηκε πρόσφατα στη χώρα μας με τις μολύνσεις κατά τις μεταγγίσεις. Και αυτό δε διασφαλίζεται με μπαταριές - όπως οι πρόσκαιρες καμπάνιες - απ' το Ζάππειο, αλλά με καθημερινή σταθερή δουλιά που την κάνουν αθόρυβα οι οργανώσεις των εθελοντών αιμοδοτών».

Τα παραπάνω υπογράμμιζε η στήλη ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιούνη), όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οργάνωνε εκδήλωση στο Ζάππειο. Και η επιβεβαίωση ήρθε με την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων (ΠΑΣΠΑΜΑ) από Μεσογειακή Αναιμία ότι στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης αίματος, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις ή να πραγματοποιούνται με μειωμένες ποσότητες αίματος. Το πρόβλημα, όπως σημειώνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς η αιμοδοσία του «Αγία Σοφία» σταμάτησε να λειτουργεί μετά τις 2 το μεσημέρι, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσέλθουν οι λίγοι εθελοντές αιμοδότες. Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 3.100 και τα δύο τρίτα από αυτούς βρίσκονται στην Αθήνα.

Με αυτή την πολιτική μένουν πάντα οι μπαταριές για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και εμφανίζονται οι μόνιμες πια ελλείψεις αίματος κάθε καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ