Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9532

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Καταδικάζουν στην ανέχεια τους χιλιάδες ανέργους

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για την ουσιαστική στήριξη και προστασία όσων πετά εκτός παραγωγής η αντεργατική τους πολιτική και η ασυδοσία των επιχειρηματιών, αποδείχνοντας, στην πράξη, ποια ταξικά συμφέροντα πραγματικά εξυπηρετούν.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ισραήλ - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ενωση

Στην Παλαιστίνη βρίσκεται από χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, πραγματοποιώντας συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής, του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, του ΚΚ Ισραήλ, κινήματα ειρήνης και συνδικάτα. Στο Λίβανο θα βρεθεί τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Associated Press

Δολοφονική και απάνθρωπη χαρακτήρισαν την επιθετικότητα των Ισραηλινών και κατήγγειλαν την υποκριτική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ οι εκπρόσωποι του παλαιστινιακού λαού, με τους οποίους συναντήθηκε η πολυμελής αντιπροσωπεία αλληλεγγύης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που βρίσκεται από χτες στη Ραμάλα. Οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι ενημέρωσαν την ελληνική αντιπροσωπεία για τις τραγικές συνθήκες, που επικρατούν στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Δυτική Οχθη, μετά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση και ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη συνεπή και πολύμορφη αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνέχισε με αμείωτη ένταση τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε βάρος του Λιβάνου και της Λωρίδας της Γάζας, όπου στο εξής θα πλήττονται, και ...επισήμως, σπίτια πολιτών. Η σχετική προειδοποίηση «μοιράστηκε» χτες με φυλλάδια από αέρος. Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση εισβολής χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο φαίνεται πως συναντά την ισχυρή αντίσταση των δυνάμεων της «Χεζμπολάχ».


ΣΕΛ.  7   -   10

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδίκη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Μαχητική εκδήλωση καταδίκης των συνεχιζόμενων εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, πραγματοποίησε χτες στην Αθήνα η ΚΝΕ (φωτογραφία). Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιούλη, η ΝΑΣ, η ΕΕΔΥΕ και η ΠΕΔΥΕ, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλούν σε νέα κινητοποίηση. Ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  8


ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΧΙ άλλη ανοχή στους εκλεκτούς της πλουτοκρατίας

Τον κορμό του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζιώγας.


ΣΕΛ.  15
ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Ραγδαία επιδείνωση των ελλειμμάτων

Στο 5μηνο Γενάρης - Μάης 2006, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 70,4% ή πάνω από 5 δισ. ευρώ.


ΣΕΛ.  16
ΚΕΔΚΕ
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι διοικούντες την ΚΕΔΚΕ ψήφισμα για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που βάζει στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα και το οποίο δεν έχει εγκριθεί από κανένα όργανο!!!


ΣΕΛ.  10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Κάμερες και στα τρένα!

Την αγορά 40 τρένων, τα οποία θα διαθέτουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και βίντεο για παρακολούθηση και καταγραφή των επιβατών, επιδιώκει το υπουργείο Μεταφορών.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ