Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί βίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

«...Αυτή η βία - η κάθε βία - δε διακρίνεται σε καλή και κακή. Την καταδικάζουμε συνολικά. Απερίφραστα και κατηγορηματικά...». Η φράση ανήκει στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και συμπεριλαμβάνεται στη χτεσινή δήλωσή του, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Εμείς, πάντως, δε γνωρίζαμε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει συνολικά, απερίφραστα και κατηγορηματικά - όπως δηλώνει - τη βία, την κάθε βία. Είχαμε, μάλιστα, την αντίθετη εκτίμηση. Κι όχι αβασάνιστα ή τυχαία, αφού, τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, όχι μόνο δεν καταδίκασαν, αλλά υποστήριξαν και υποστηρίζουν την εγκληματική και απάνθρωπη βία των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Αφού υποστήριξαν και υποστηρίζουν την ατέλειωτη και καθημερινή βία του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, στερώντας του ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα σε λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Αφού, ως κυβέρνηση, διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν και τη Βοσνία. Αφού, πάλι ως κυβέρνηση, ασκεί πολύμορφη καθημερινή βία με την αντιλαϊκή πολιτική της σε βάρος των ανέργων και των φτωχών, των νέων, που αναζητούν με αγωνία διεξόδους και απαντήσεις, των λαϊκών στρωμάτων, που πορεύονται με μόνιμο σύντροφο την εντεινόμενη συνεχώς ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Με δυο λόγια, η άκρως υποκριτική πρωθυπουργική φράση δε μας αλλάζει την όποια γνώμη είχαμε. Πόσο μάλλον, που θέλει να κρύψει την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης της ΝΔ με την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ. Οταν θέλει να τσουβαλιάσει το δίκιο με το άδικο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ