Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη - πρόκληση Ερντογάν στα κατεχόμενα

Υπέρ μιας λύσης του Κυπριακού που θα αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη «δύο κρατών» τάχθηκε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, επιλέγοντας να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Κατεχόμενα προκειμένου να συμμετέχει στους γιορτασμούς(!) για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

H λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στην ισότητα των δύο πλευρών, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την άφιξή του. Ο Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από πέντε υπουργούς της κυβέρνησής του, θα συζητήσει με την τουρκοκυπριακή ηγεσία τα θέματα ουσίας του Κυπριακού, που θα πρέπει να συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο, με βάση τη συμφωνία Παπαδόπουλου - Ταλάτ.

«Επιθυμία μας είναι όπως αυτή η νέα διαδικασία καταλήξει σύντομα, αρθεί η απομόνωση και υπάρξει μια πολιτική ισότητα και ως εκ τούτου θα υπάρχει ειρήνη και μια νέα ατμόσφαιρα στο νησί», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να άρει αυτό, που η τουρκική πλευρά αποκαλεί απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και διαβεβαίωσε πως η οικονομική ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Τουρκίας.

Πρόκληση για την Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, την επίσκεψη Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ