Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Προεκλογικές «τουφεκιές»

Η διοίκηση του δήμου πραγματοποιεί συγκέντρωση λίγους μήνες πριν τις εκλογές όταν γνώριζε από το 2002 ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα ξεπουληθούν και με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (φωτ. από γήπεδο του «Μπιτς Βόλεϊ»)

Eurokinissi

Η διοίκηση του δήμου πραγματοποιεί συγκέντρωση λίγους μήνες πριν τις εκλογές όταν γνώριζε από το 2002 ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα ξεπουληθούν και με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (φωτ. από γήπεδο του «Μπιτς Βόλεϊ»)
«Τουφεκιές στον αέρα», με ένα τετελεσμένο έγκλημα να συντελείται ήδη σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της Καλλιθέας, ρίχνει η διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Κ. Ασκούνη που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Διοργανώνει συγκέντρωση στην παραλία των Τζιτζιφιών με θέμα την...«παράδοση της παραλίας στους ιδιώτες» με αφορμή απόφαση της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» να ξεπουλήσει 141 στρέμματα ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο «Μπιτς Βόλεϊ».

Η διοίκηση του δήμου «ξεχνά» ότι είναι εξίσου συνυπεύθυνη με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με τη σημερινή της ΝΔ, στο ξεπούλημα. «Με την πολιτική της όλο αυτό το διάστημα από το 2002 μέχρι και σήμερα, οδήγησε σε αυτή την κατάσταση», σημειώνει στο «Ρ» ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα».

Η πολιτική βούληση εκποίησης των εγκαταστάσεων είχε εκφραστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι νόμοι 316/2002 και 3207/2003 περί Ολυμπιακών Ακινήτων που συνέστησαν την εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα» και τη μετέτρεπαν σε Ανώνυμη Εταιρία ιδιωτικού δικαίου ψηφίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ ήρθε να ολοκληρώσει το έγκλημα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3342/2005 μετατρέποντας τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε μεγάλες εμπορικές και επιχειρηματικές ζώνες. Και τώρα ο δήμαρχος, «ανακαλύπτοντας την Αμερική» προχωρά σε... προεκλογική (;) κινητοποίηση.

Ο Β. Δημόπουλος τόνισε ότι η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια «και ενώ είχαν ψηφιστεί οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωνε ότι όλες αυτές οι κατασκευές θα αποδίδονταν αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτομάτως στους κατοίκους, προβάλλοντας και συντηρώντας τις απατηλές υποσχέσεις τόσο κυρίως της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Αποκοίμιζε τους εργαζόμενους της πόλης σκορπίζοντας φρούδες ελπίδες. Και τώρα τι; Δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και ενώ βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, διοργανώνουν αυτή τη συγκέντρωση - φιέστα».

Σε πλήρη αντίθεση με αυτή την πολιτική βρίσκεται η «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» που από το 2002 διοργάνωνε κινητοποιήσεις, αποκαλύπτοντας τα σχέδια εκποίησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ