Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενταση από την κατάθεση Μπακογιάννη στη δίκη της «17Ν»

Με την κατάθεση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, συνεχίστηκε χτες στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη για την υπόθεση της «17Ν». Στην εικοσάλεπτη κατάθεσή της αναφέρθηκε στον δολοφονημένο σύζυγό της Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος είχε εκτελεστεί από τη «17Ν» το Σεπτέμβρη του 1989.

Ανέφερε πως, τότε, είχαν αντιληφθεί να παρακολουθείται το σπίτι τους, αλλά δε γνώριζαν ότι ήταν οι δολοφόνοι, πως ακόμα δέχεται απειλές που τις θεωρεί χωρίς σημασία και πως ο σύζυγός της ήταν εύκολος στόχος. Πρόσθεσε ότι από τη δολοφονία αυτή δεν υπήρξε επίπτωση στην πολιτική ζωή, χαρακτήρισε την τρομοκρατία απόλυτο φασισμό, ενώ είπε ότι αποτελεί ύβρη για την Αριστερά η δράση της «17Ν», αφού οι λαϊκοί αγωνιστές δεν αγωνίζονται με τα 45άρια, αλλά για τη ζωή και την καθημερινότητα.

Υποστήριξε πως ο Αλ. Γιωτόπουλος ήταν καθοδηγητής της «17Ν», ενώ δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν και έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που έχουν οι ομολογίες οι οποίες αποσπάστηκαν από τους κατηγορούμενους. Η άποψή της αυτή προκάλεσε το σχόλιο του συνηγόρου υπεράσπισης Ι. Μυλωνά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ειλικρινείς τις ομολογίες, τη στιγμή που το θέμα των προανακριτικών ομολογιών έχει μείνει ανοιχτό για διερεύνηση από το δικαστήριο.

Ενταση προκλήθηκε όταν η συνήγορος υπεράσπισης Γιάννα Κούρτοβικ, κάνοντας δήλωση, είπε πως η Ντ. Μπακογιάννη δεν μπορεί να εισφέρει πραγματικά περιστατικά στη διαδικασία και αυτό που μπορεί να εισφέρει είναι να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει το δικαστήριο. Με συχνές διακοπές από την έδρα και την πολιτική αγωγή, υπογράμμισε ότι η μάρτυρας ήρθε να ζητήσει βαριές καταδίκες πέρα από το αποδεικτικό υλικό αυτής της δίκης. Παράλληλα, ο δικηγόρος Γ. Σταμούλης, μετά την κατάθεση της υπουργού Εξωτερικών, υπέβαλε ένσταση (σ.σ. η οποία απορρίφθηκε) στην οποία ζητούσε από το δικαστήριο να ανακαλέσει την απόφασή του περί μη πολιτικού χαρακτήρα των εγκλημάτων της «17Ν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ