Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Για παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά

ΚΕΡΚ ΤΖΟΟΥΝΣ

Νάνι Μακφί - Η Μαγική Νταντά

Η, ας την πούμε «παιδική», ταινία, του Κερκ Τζόουνς, «Νάνι Μακφί - Η Μαγική Νταντά» (μπορούν να την δουν άνετα και οι μεγάλοι) ξεκινάει με ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Διαθέτει εξαιρετικούς ηθοποιούς! Ενα δεύτερο πλεονέκτημα είναι η ατμόσφαιρα της ταινίας. Συνεισφέρει, επίσης, η ευγένεια των διαλόγων της και η «διδακτική» ιστορία της. (Το σενάριο το έγραψε η πρωταγωνίστρια της ταινίας Εμα Τόμσον. Οι χαρακτήρες των ηρώων βασίζονται στις ιστορίες - παραμύθια της γνωστής Βρετανίδας συγγραφέως Κριστιάνα Μπραντ 1907-1988).

Από το θέμα της, βέβαια, μην περιμένετε θαύματα! Πρόκειται για έναν χήρο (η γυναίκα του πέθανε) που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του. Για να κερδίσει μια διαθήκη, απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατηθεί ενωμένη η οικογένεια, πρέπει υποχρεωτικά να παντρευτεί. Και ενώ βγήκε στην αναζήτηση για νύφη, το ιδανικό πρόσωπο βρισκόταν δίπλα του. Μέσα στο σπίτι του. Ηταν η υπηρέτριά του. Ομως, για να φτάσει στην ...ανακάλυψή της, για να τον φωτίσει ο έρωτας, χρειάστηκε η βοήθεια της «Μαγικής Νταντάς» της κ. Νάνι Μακφί. Η οποία, πριν φωτίσει τον χήρο, έβαλε σε τάξη τα άτακτα παιδιά του.

Τα είπαμε. Απλά πράγματα, διασκεδαστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον δεν υπάρχει βία και κακογουστιά. Ακόμα και στη σκηνή με τις τούρτες. Μπορεί να μην έφτασε τις παλιές κωμωδίες, δεν ήταν, όμως, και αντιαισθητική.

Παίζουν: Εμα Τόμσον, Κόλιν Φερθ, Αντζελα Λάνσμπερι, Κέλι Μακντόναλντ.

ΣΤΕΦΑΝ ΦΕΛΝΤΜΑΡΚ - ΓΙΕΣΠΕΡ ΜΟΛΕΡ

Αστερίξ και οι Βίκινγκς

Για να κατατοπίσουμε καλύτερα τους μικρούς φίλους μας (και τους γονείς τους βέβαια) θα θυμίσουμε πως ο Αστερίξ είναι ένας «χάρτινος» ήρωας, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1959, από τους Ρενέ Γκοσινί (ιστορία) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσο). Τα σχετικά βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, όπως επίσης και στα λατινικά και αρχαία ελληνικά.

«O Αστερίξ και οι Βίκινγκς» είναι μια ακόμα ιστορία του θρυλικού, πια, ήρωα. Αυτή τη φορά αυτός και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν τους περίφημους πολεμιστές Βίκινγκς! Οπως και οι προηγούμενες ταινίες, έτσι και η συγκεκριμένη διαθέτει αρκετό χιούμορ. Η ιστορία που αφηγείται εξελίσσεται μέσα από κωμικοτραγικά συμβάντα και πολλά γκαγκς.

Η αλήθεια είναι πως η ταινία είναι κάπως αργή. Και τα σκίτσα της δεν είναι τέτοια που να ξεσηκώσουν τη φαντασία των παιδιών. Φαίνεται πως τους δημιουργούς της τους απασχόλησε περισσότερο η περιπέτεια και λιγότερο τα χρώματα και η καλαισθησία. Με αποτέλεσμα να μην αγαλλιάζει αβίαστα η ψυχή του θεατή.

Η ταινία θα προβάλλεται και σε μεταγλωττισμένη κόπια και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αργύρης Παυλίδης (Αστερίξ), Παύλος Χαϊκάλης (Οβελίξ), Αρης Σερβετάλης (Χαβαλεδίξ), Μπέτυ Μαγγίρα (Αμπα) και στο ρόλο του Κακοφωνίξ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ