Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΕΛΕ
Καταγγέλλει βιομηχανία πλαστών πτυχίων ΤΕΕ

Το κυνήγι δεξιοτήτων και κάθε λογής «χαρτιών», στο οποίο πρέπει να επιδοθεί σήμερα ο εργαζόμενος και οι νόμοι της αγοράς που επικρατούν για τα καλά στην ιδιωτική εκπαίδευση, σπρώχνουν ακόμα και εμπόριο πλαστών «τίτλων» και απολυτηρίων. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) παρουσίασαν χτες μια σειρά περιπτώσεις ιδιωτικών ΤΕΕ που λειτουργούν ούτε λίγο ούτε πολύ ως ...εκδοτήρια - έναντι πάντα αδράς αμοιβής και με εικονική φοίτηση - τίτλων σπουδών, οι οποίοι ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί από τους κατόχους τους για διορισμό στο Δημόσιο!

Οι καταγγέλλοντες σημείωσαν ότι οι παραπάνω περιπτώσεις «υπονομεύουν» τα ίσα δικαιώματα στην εργασία και ζήτησαν παρέμβαση της πολιτείας, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθούν στη ρίζα του προβλήματος που είναι το διά βίου κυνήγι δεξιοτήτων και χαρτιών ακόμα και από αυτά τα ΤΕΕ της μισοκατάρτισης, τα οποία μάλιστα με τη μετατροπή τους σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο. Αλλωστε, τέτοια φαινόμενα τροφοδοτούνται και από την ίδια τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως επιχείρηση με στόχο πρώτα και κύρια το κέρδος, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ που έφτασε σε σημείο να επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίες ζητούν την κατάργησή της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα «πλαστά», είναι τα δεύτερα απολυτήρια μαθητών που στο πρώτο απολυτήριό τους είχαν βαθμό κοντά στη βάση. Η ΟΙΕΛΕ ζητά την ακύρωση της διαδικασίας πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων σε αυτή έχουν προσκομίσει απολυτήρια που αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν ονομαστικά περιπτώσεις εκπαιδευτικών κυρίως που, ενώ εργάζονταν ως αναπληρωτές, φέρονταν να φοιτούν σε ΤΕΕ άλλης πόλης, προκειμένου να εξασφαλίσουν διορισμό στην τεχνική εκπαίδευση. Οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ αφορούν ιδιωτικά ΤΕΕ στη Λάρισα (όπου εμφανίστηκαν πλαστά μαθητολόγια και στα οποία διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος), Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη ενώ, όπως είπαν, ερευνώνται και άλλες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ