Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση για τους μάρτυρες της Ακροναυπλίας

Επίτιμο δημότη του ανακήρυξε τον γνωστό Βαν ντερ Λίντεν ο Δήμος Ναυπλίου

Απουσία του και με το επιχείρημα ότι ...«είναι λάτρης του αρχαίου πολιτισμού της περιοχής (Μυκήνες κλπ.)», η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου ανακήρυξε χτες το βράδυ επίτιμο δημότη του τον γνωστό και μη εξαιρετέο Βαν ντερ Λίντεν, πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας απαντώντας στις αιτιάσεις των μαζικών φορέων που έκαναν παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και χαρακτήρισαν πρόκληση στους εκατοντάδες κομμουνιστές που μαρτύρησαν στο βράχο της Ακροναυπλίας, έσπευσε να αποσυνδέσει τη σχετική απόφαση από τη συγκεκριμένη στάση του Βαν ντερ Λίντεν στην πρόσφατη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέρ του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Σχετικά με το ζήτημα αυτό, με αφορμή την πρόταση για ανακήρυξη του Βαν ντερ Λίντεν επίτιμου δημότη του Δήμου Ναυπλίου, η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ, όλη την προηγούμενη βδομάδα, πραγματοποίησε περιοδείες σε διάφορες περιοχές του νομού, ενημερώνοντας τους κατοίκους για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Αργολίδας, αφού αναφέρεται στην επιχείρηση των αντιδραστικών -ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να περάσουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, σημειώνει:

«Σε όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα και στην περιοχή μας αναπτύχθηκε ένα μεγάλο κύμα καταδίκης του αντικομμουνισμού, με υπογραφές, ψηφίσματα φορέων. Ο λαός της περιοχής μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων συμμετείχε στην καταδίκη του μνημονίου, αναγνωρίζοντας ότι στόχος του μνημονίου δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές αλλά όλοι οι συνεπείς αγωνιστές που αντιδρούν στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού». Ωστόσο, «μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα παλλαϊκής καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, τονίζεται, η δημοτική αρχή του Ναυπλίου θεώρησε σωστό να εισηγηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 6/2 (χτες βράδυ), την ανακήρυξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Βαν ντερ Λίντεν ως επίτιμου δημότη του Ναυπλίου! Αυτόν τον κύριο που, ως πρόεδρος, κατέβαλε έντονη προσπάθεια να αποκλειστεί από τη συζήτηση όποιος ήταν ενάντια στο μνημόνιο»...

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση είναι προσβολή για το λαό του Ναυπλίου και της Αργολίδας, είναι προσβολή και πρόκληση για τους εκατοντάδες κομμουνιστές που μαρτύρησαν στον ιερό βράχο της Ακροναυπλίας».

Μια τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση του λαού για καταδίκη του μνημονίου και των εμπνευστών του, τονίζεται, και καλείται κάθε φορέας να απορρίψει αυτή την προσπάθεια και να συμβάλει στην καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Οπως και το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει αυτή την πρόταση και να καταδικάσει με ψήφισμά του το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ