Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ

Δήμαρχος Αλίμου

«Αναφορικά με το μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και λόγω της σπουδαιότητας του θέματος της ιδιαίτερης σημασίας του, πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, και έγινε αποδεκτό, η πραγματοποίηση συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τη συζήτηση του απάνω μνημονίου προ της 24-1-2006, ημερομηνία συζήτησής του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η θέση μου απέναντι στο μνημόνιο που επιχειρείται να περάσει αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην εισήγησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία έτυχε της αποδοχής του Δημοτικού μας Συμβουλίου και η οποία έχει ως εξής:

Δεν καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα κομμουνιστικό μανιφέστο. Δεν καλούμαστε να υπερψηφίσουμε κάποιες αρχές και κάποια ιδεολογία, αλλά καλούμαστε να καταψηφίσουμε ένα αντικομμουνιστικό μανιφέστο. Πιστεύω, ότι είναι άκαιρη, αλλά και ανώφελη η επιστροφή στο παρελθόν, όταν μάλιστα αυτή δε συμβάλει στην ανάπτυξη του πνεύματος αλληλοκατανόησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, ασχέτως της ιδεολογίας, την οποία ο καθένας πιστεύει και υπηρετεί.

Πιστεύουμε στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας του ανθρώπου, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ιδεωδών.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια επιβολής εξουσίας ή ιδεολογίας με τη βία και την άρση των ελευθεριών του ανθρώπου και των δημοκρατικών ελευθεριών από όποιο χώρο πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό ή κρατικό και αν προέρχεται.

Παράλληλα, όμως, αρνούμαστε να ενοχοποιήσουμε και πολύ περισσότερο να καταδικάσουμε τη σκέψη, τις απόψεις και τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτές εκφράζονται και μέσα από τα πολιτικά κόμματα.

Αρνούμαστε να ενοχοποιήσουμε το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει την ιδεολογία του.

Βέβαια οφείλουμε να σταθούμε με αντικειμενικότητα και χωρίς ιδεολογικούς φανατισμούς απέναντι στην ιστορική αλήθεια.

Τιμάμε τους κοινωνικούς αγώνες των κομμουνιστικών κομμάτων, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην εδραίωση της δημοκρατίας και στην εμβάθυνση της ποιότητάς της.

Καλώ τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τους Ελληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το οποίο θα έπρεπε να αποσυρθεί αμέσως».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ