Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φταίει η μικρή εκπροσώπηση στις θέσεις ευθύνης!!!

Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών»

Στη μικρή εκπροσώπηση γυναικών σε «θέσεις ευθύνης και εξουσίας» απέδωσε ο Γ. Παπανδρέου τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, του αναλφαβητισμού και των χαμηλών εισοδημάτων που πλήττουν τις γυναίκες! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει αυτά τα προβλήματα και χτυπάει τα λαϊκά στρώματα και τις γυναίκες, ισχυρίστηκε ότι αν «περισσότερες γυναίκες συμμετείχαν σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας δε θα είχαμε τα φαινόμενα αυτά»...

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών» που ξεκίνησε χτες, ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιώντας γενικόλογα συνθήματα και «ευκολόγια» υποστήριξε ότι «οι "σοσιαλιστές" λένε όχι σε όσους θέλουν να είμαστε θύματα της μοίρας μας». Οι «σοσιαλδημοκράτες» συνέχισε «πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του. Η ανθρωπότητα μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον».

Οταν όμως αναρωτήθηκε «ποιος θα αποφασίσει γι' αυτό το σχέδιο» και ανάμεσα σ' όλους του άλλους μίλησε για «το μεγάλο κεφάλαιο» τις «μεγάλες δυνάμεις» και «την αγορά», πιστός στην πολιτική που υπηρετεί το κόμμα του προασπιζόμενο τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, υποστήριξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, που είναι αυτός της «παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης», στα πλαίσια της οποίας βέβαια όλα καθορίζονται από τους νόμους της αγοράς, και της ανταγωνιστικότητας.

Αφού προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν τις γυναίκες, έφτασε στο άκρως... πολιτικό και... ταξικό συμπέρασμα, ότι αν οι γυναίκες συμμετείχαν περισσότερο σε θέσεις εξουσίας «θα είχαμε και διπλές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της παγκόσμιας κοινωνίας»!

Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου ανήγγειλε την καθιέρωση ποσόστωσης 40% για την εκπροσώπηση των γυναικών και στο Υπουργικό Συμβούλιο εφόσον το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Εξάλλου χτες, έδωσαν κοινή συνέντευξη ο γενικός γραμματέας της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» Λ. Αγιάλα και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, για τη συνεδρίαση του συμβουλίου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ