Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά

Τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και τον εμπαιγμό των άνεργων ναυτεργατών από το ΥΕΝ - που, αντί να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, πραγματοποιεί προγράμματα επανακατάρτισης στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού και της εκτόνωσης της ανεργίας - την αποβολή των Ελλήνων ναυτεργατών από το επάγγελμα και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Η «Υλοποίηση Προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης Ανεργων Ναυτικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στην αντιναυτεργατική πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, που μετατρέπουν το δικαίωμα στη δουλιά, σε υποταγή στην επαιτεία. Οι φιλωενωσιακές και οι φιλοεφοπλιστικές επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα, από το 1980 μέχρι σήμερα να έχουν χαθεί 80.000 θέσεις εργασίας. Το παραπλανητικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 200 άνεργους ναυτικούς με καταβολή 3,5 ευρώ ανά ώρα για 200 συνολικά ώρες, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες ναυτεργάτες αναζητούν μια θέση εργασίας. Η αιφνιδιαστική και με την ένδειξη κατεπείγον στις 23-1-2006 της ανακοίνωσης του ΥΕΝ μια βδομάδα πριν από την έναρξη του προγράμματος αποσκοπεί στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων, στην υπονόμευση των αγωνιστικών διεκδικήσεων για το δικαίωμα στη δουλιά.

Οι εκρηκτικές διαστάσεις των ελλειμμάτων του ΝΑΤ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ακινησία των δύο τρίτων στα επιβατηγά πλοία, οι απαλλαγές των εφοπλιστών από τις ασφαλιστικές εισφορές, οι απώλειες θέσεων εργασίας με σειρά διατάξεων από όλες τις κατηγορίες πλοίων, είναι μερικές πλευρές που οξύνουν και διογκώνουν την ανεργία. Οι χιλιάδες ναυτεργάτες μακροχρόνια άνεργοι είναι χωρίς επιδόματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαίωμα συνταξιοδότησης, ανατρέπονται τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα και οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.

«Η απάντηση ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική, που εξυπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα και τα δουλεμπορικά κυκλώματα, είναι ο συντονισμένος αγώνας και η συσπείρωση για το δικαίωμα στη δουλιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ