Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα φάρμακα των μεταναστών

Εκδόθηκε τελικά η διευκρινιστική εγκύκλιος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παράνομων μεταναστών, που έχουν προσβληθεί απ' τον ιό του ΕΪΤΖ ή άλλα λοιμώδη νοσήματα.

Ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, έστειλε την εγκύκλιο στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών στις 29/12/2005 και σημειώνει: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψηφίστηκε το άρθρο 11, παρ. 8, εδ. Ε του Ν. 2955/2001 (ΦΕΚ 256/Α/2001), σύμφωνα με το οποίο σε αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες που έχουν μολυνθεί από τη λοίμωξη HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα, εφόσον χρήζουν θεραπευτικής αγωγής και δεν μπορεί στη χώρα προέλευσής τους ή και επιστροφής τους να χορηγηθεί αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή, χορηγείται δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η υλοποίηση της ανωτέρω διάταξης είναι δεσμευτική για τις υπηρεσίες σας και οφείλετε να καταβάλετε κάθε αναγκαία προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίζονται σε κάθε περίπτωση οι καλύτερες δυνατές συνθήκες εφαρμογής της».

Μέχρι εδώ καλά. Διότι για τον παρά - ποιος πληρώνει, δηλαδή - η εγκύκλιος δε λέει τίποτε. Και αυτά που δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός για τους ανασφάλιστους γενικά καλύπτουν το πολύ μέχρι 23% των συνολικών εξόδων των νοσοκομείων για όσους είναι άποροι και δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ