Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΚΛΑΧΟΜΑ.- Εφιαλτική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές στο Τέξας και την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, όπου χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη σε τουλάχιστον 70 μέτωπα πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες. Από την πύρινη λαίλαπα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 100 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Φήμες για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πάσχοντος από καρκίνο του πνεύμονα Ιμπραήμ Ρουγκόβα προκάλεσε η εκ νέου εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Πηγές στο Κοσσυφοπέδιο κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανότητα θανάτου σε μία κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της περιοχής.

ΣΑΝΑ'Α.- Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και του στρατού για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, αλλά και νεκρών κάτω από τους τόνους λάσπης που κάλυψαν το ορεινό χωριό Ντχάφιρ, μετά από κατολίσθηση, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μέχρι το μεσημέρι, είχαν ανασυρθεί τουλάχιστον 20 νεκροί. Την ίδια ώρα, συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Γερμανού πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιούργκεν Κρόμπογκ, ο οποίος απήχθη από ενόπλους μιας φυλής μαζί με την 4μελή οικογένειά του, με αίτημα την απελευθέρωση μελών της φυλής που είναι φυλακισμένοι.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Εκκληση για παροχή έκτακτης και άμεσης οικονομικής βοήθειας ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, απηύθυνε, χθες, ο μεταβατικός Πρόεδρος της Σομαλίας Αμπντουλάχι Γιουσούφ Αχμάντ, τονίζοντας ότι η ξηρασία που πλήττει μέρος της χώρας, μέχρι το Φλεβάρη θα απειλεί με τον εφιάλτη της πείνας περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ.- Η επίθεση ενός ενόπλου σε επιστημονικό συνέδριο προχθές, από την οποία βρήκε το θάνατο ένας καθηγητής του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, αποτελεί «πιθανότατα έργο τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε χθες ο κρατιδιακός πρωθυπουργός της Καρνατάκα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για την εξεύρεση του δράστη της επίθεσης. Σε άλλες ειδήσεις από την Ινδία, η κυβέρνηση ενέκρινε χθες την καταβολή επιπλέον αποζημιώσεων 158 εκατ. δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων των σφαγών Σιχ το 1984, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.

ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ.- Ενας «βομβιστής αυτοκτονίας» αυτοανατινάχθηκε χθες στην αυτόνομη περιοχή του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η επίθεση, που είχε στόχο τους παρευρισκόμενους σε κηδεία αστυνομικού που σκοτώθηκε προ διημέρου, δεν είχε θύματα, ανέφεραν οι αρχές. Στο μεταξύ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ - Τας.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Το Ιράν «παραμένει δεσμευμένο» στην υλοποίηση τού υπό σχεδιασμό αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου - αξίας 7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ - Ιράν - Πακιστάν - Ινδίας, επέμεινε χθες το περσικό υπουργείο Πετρελαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαρροές, εκατέρωθεν, διαμορφώνουν κλίμα(2012-02-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-09-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-06-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-09-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-07-13 00:00:00.0)
Πρωτοφανής καταστροφικός κυκλώνας(1999-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ