Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.- Τρεις τραυματισμούς προκάλεσε χθεσινή έκρηξη στην πόλη Κόστενετς της Βουλγαρίας, που η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως οφείλεται σε δράση «εγκληματικών συμμοριών», σύμφωνα με το Reuters.

ΣΚΟΠΙΑ.- Ενοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στο χωριό Βράτνιτσα χθες κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά η ενέργεια εγείρει εκ νέου «φόβους» για νέα έξαρση της εθνοτικής σύγκρουσης στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

ΤΙΡΑΝΑ.- Η εκδίκαση υπόθεσης τριών ανδρών, που φέρονται να μετέφεραν εγκύους γυναίκες στην Ελλάδα και να πωλούσαν τα βρέφη τους έναντι 490 δολαρίων το καθένα (!) άρχισε χθες σε αλβανικό δικαστήριο. «Δεν έχει διευκρινιστεί» το ποσό που αποκόμιζαν οι φερόμενοι ως λαθρέμποροι σάρκας.

ΜΟΣΧΑ /ΒΛΑΝΤΙΚΑΒΚΑΖ.- Σε 24 αυξήθηκαν χθες οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ούχτα της Ρωσίας, μετέδωσε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, που επικαλείται Ρώσο αξιωματούχο, 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Τσετσενία.

ΜΟΥΛΤΑΝ.- Τουλάχιστον 42 άνθρωποι πέθαναν από γαστρεντερίτιδα (!) στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν τις τελευταίες δύο βδομάδες, ενώ νοσηλεύονται πάνω από 104 άνθρωποι σε «σοβαρή κατάσταση», μετέδωσε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι αρχές ενοχοποιούν το «μολυσμένο νερό».

ΣΕΟΥΛ.- Η Νότια Κορέα συμφώνησε να αποστείλει 500 χιλιάδες τόνους ρυζιού στη ΛΔ Κορέας για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη «επισιτιστική κρίση», μετέδωσε χθες το Reuters. Η «προσφορά» αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των «θελγήτρων» για την επιστροφή της Πιονγιάνγκ στις συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

ΤΣΙΤΑΝΓΚΟΝΓΚ.- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με φτωχούς κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης του Μπανγκλαντές, που είχαν «καταλάβει» κτίριο του οργανισμού του λιμανιού της Τσιτανγκόνγκ.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν χθες κοντά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χώρα των Βάσκων. Οι επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Αμορεμπιέτα, φέρουν τη σφραγίδα της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, ΕΤΑ, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.- Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί από αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία καφετιέρα(!) στην είσοδο του Ιταλικού Ινστιτούτου στη Βαρκελώνη. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να ανήκουν σε κύκλους των Ιταλών αναρχικών.

ΠΟΡΤ - Ο - ΠΡΕΝΣ.- Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα Ντένις στην Αϊτή, ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν ακόμη 16 αγνοούμενοι και 22 τραυματίες, ενώ συνολικά επλήγησαν περίπου 15.000 άνθρωποι, καταστράφηκαν 609 σπίτια και 1.032 υπέστησαν ζημιές.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, κυρίως ασθενείς, έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε στους ορόφους με τη νευροχειρουργική και τη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Ραφαέλ Ανχελ Καλντερόν Γκουάρντια, της Κόστα Ρίκα. Για τα αίτιά της δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.- Ο μαροκινής καταγωγής Μοχάμεντ Μπουγερί ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ, σπάζοντας τη σιωπή του σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει θρησκευτική και φυλετική ένταση στην Ολλανδία.

ΑΣΜΑΡΑ.- Πενήντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν νότια της πρωτεύουσας Ασμάρα, της Ερυθραίας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονική επίθεση στη Χώρα των Βάσκων(2009-06-20 00:00:00.0)
Υποπτοι «βομβιστές αυτοκτονίας»(2008-12-30 00:00:00.0)
Εκρηξη στην Τσετσενία(2002-08-30 00:00:00.0)
Νέα επίθεση της ΕΤΑ(2002-02-20 00:00:00.0)
Λαμβάνοντας μέτρα κατά της τρομοκρατίας...(2000-08-11 00:00:00.0)
Τουλάχιστον 8 νεκροί σε βομβιστική ενέργεια(2000-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ