Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΙΛΙ.-- Περίπου 2.000 υποστηριχτές στρατιωτών του φιλοαυστραλού συνταγματάρχη Ρεϊνάντο διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ανατολικού Τιμόρ, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μάρι Αλκατίρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές έφθασαν στην πρωτεύουσα από τα δυτικά προάστια του Ντίλι επιβιβασμένοι σε φορτηγά, μοτοσικλέτες και λεωφορεία, συνοδεία Αυστραλών και άλλων ξένων δυνάμεων επέμβασης...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Η αμερικανική εταιρία πληροφορικής IBM ανακοίνωσε χθες ότι «θα επενδύσει κάπου 6 δισ. δολάρια» στην Ινδία τα επόμενα τρία χρόνια.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε χτες ότι σκότωσε οκτώ μαχητές που υποστήριξε ότι προσπαθούσαν να «εισδύσουν» στο υπό ινδικό έλεγχο τμήμα του Κασμίρ από το Πακιστάν. Η κυβέρνηση του Πακιστάν χαρακτηρίζει «αβάσιμη» την κατηγορία αυτή.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Δύο νάρκες που φέρονται να πυροδότησαν αντάρτες της αυτονομιστικής οργάνωσης «Τίγρεις των Ταμίλ» τραυμάτισαν δύο ανθρώπους αλλά δεν έπληξαν οχηματοπομπή του ναυτικού που ήταν ο στόχος τους. Στο μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χτες βρέθηκαν οι σοροί τεσσάρων αμάχων Ταμίλ που δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Τουλάχιστον 18 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο σκοτώθηκαν και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους, ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό, χτες στην κεντρική Ταϊλάνδη.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε χτες ζημιές σε κτίριο γραφείων επιχειρήσεων στην επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια που η αστυνομία εξέφρασε υποψίες ότι οφείλεται στην «οργή» ασφαλισμένων σε ιδιωτική εταιρία που ανακοίνωσε χρεοκοπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ