...και αντιπολιτευτικές κορόνες
Ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε χτες την παραίτηση Παλαιοκρασσά, για να καταγγείλει την κυβέρνηση για «έλλειψη συντονισμού» και «ανευθυνότητας», προκειμένου να κρύψει την πλήρη πολιτική ταύτιση του κόμματός του με τη ΝΔ, η οποία εκφράστηκε εξάλλου με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους κεφαλαιούχους, για να καρπωθούν τη δημόσια περιουσία.
Πίσω από τις αντιπολιτευτικές κορόνες και τις καταγγελίες του ότι η κυβέρνηση «είναι παραγωγός και συμμέτοχος» στη διαπλοκή, ο Γ. Παπανδρέου στην ουσία υπερασπίστηκε τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, αφού τάχτηκε υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ακόμα παραπέρα επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Εξάλλου, πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου, στρώνοντας το δρόμο στην κυβέρνηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την ακόμα παραπέρα προώθηση της «μερικής» και «προσωρινής» απασχόλησης ακόμα και την κατάργηση των «συλλογικών συμβάσεων εργασίας», αλλά χτες εντελώς υποκριτικά... ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση με τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ παίρνει «μέτρα εις βάρος των εργαζομένων».
Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει ανάγκη αλλαγών στις ΔΕΚΟ» και «ανάγκη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητάς» τους, αλλά σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαϊκών συνειδήσεων ανέφερε ότι δε χρειάζεται «να καταργήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις». Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε «συμφωνημένες ρυθμίσεις» και με «βασικό εργαλείο» τον κοινωνικό διάλογο να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις...
Δεν παρέλειψε, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού να επικεντρώσει την ανούσια αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση στον τρόπο που «θα γίνονται οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ». Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινείται στην «επιστροφή στην πελατειακή λογική που θα χαντακώσει τις επιχειρήσεις με προσωπικό ακατάλληλο και βασικό προσόν τον "μπάρμπα στην Κορώνη"».
Επίσης, ο ίδιος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «απουσιάζει» από τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ με θέμα την αναμόρφωση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού και μάλιστα εις βάρος των αγροτών μας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήρθε να καταγγείλει τη συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής από την κυβέρνηση, παραλείποντας επίσης να αναφέρει ότι η μείωση των επιδοτήσεων στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, έγινε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια μάλιστα της ελληνικής προεδρίας.