Σηκώνοντας τη σημαία του «αδιάφθορου» για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, επιχείρησε μετά την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ, Γ. Παλαιοκρασσά, να εμφανίσει την κυβέρνηση της ΝΔ σαν το φορέα που ...προασπίζεται τη «διαφάνεια στο δημόσιο βίο».
Ο Κ. Καραμανλής και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που πήραν μέρος στον επικοινωνιακό «μαραθώνιο», ο οποίος στήθηκε γύρω από την παραίτηση του Γ. Παλαιοκρασσά, προσπάθησαν να κρύψουν πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους ότι οι στρατηγικές πολιτικές επιλογές τους «γεννούν» ακριβώς εκείνες τις διεργασίες, προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να βάλει χέρι στον έλεγχο της ΔΕΗ, των επενδύσεων και των προμηθειών της.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πως, εκτός των άλλων, μια «παραίτηση» και ένας νέος γύρος δήθεν «πολέμου» κατά της διαπλοκής λειτουργούν σαν βασικός μοχλός αποπροσανατολισμού του λαού. Οι κυβερνώντες, με την υπόθεση Παλαιοκρασσά, επιδιώκουν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα ότι με το νέο νόμο που ψήφισαν μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση για την «απελευθέρωση» του τομέα ενέργειας ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στις ομάδες μεγαλοεπιχειρηματιών για να ...εφορμήσουν στα «φιλέτα» της ΔΕΗ. Επιδιώκουν να ...ξεχαστεί ότι με το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ βάλλονται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα.
Ακριβώς σ' αυτή την αποπροσανατολιστική γραμμή κινήθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος, σχολιάζοντας την επιστολή Παλαιοκρασσά, με γραπτή ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι «ο αγώνας για την επιβολή της διαφάνειας στο δημόσιο βίο είναι διαρκής». Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιεχόμενο της επιστολής Παλαιοκρασσά ανέφερε ότι για να έχει αποτελέσματα η επιβολή της διαφάνειας «χρειάζεται από τη μία θεσμικές παρεμβάσεις που ήδη γίνονται και από την άλλη τεκμηριωμένη πάντα στοιχειοθέτηση, η οποία πρέπει να οδηγεί στη Δικαιοσύνη και να κρίνεται από αυτήν. Αυτή είναι η σταθερή επιλογή της κυβέρνησης και η εντολή που έδωσαν σε όλους μας οι Ελληνες πολίτες».
Ο ίδιος συγχρόνως ανέφερε ότι «ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούν θέματα της ΔΕΗ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, χαρακτήρισε ουσιαστικά αβάσιμες τις καταγγελίες του Γ. Παλαιοκρασσά, αφού, όπως είπε, «δεν μπόρεσε να τις τεκμηριώσει γι' αυτό και παραιτήθηκε». Σε ερώτηση που αφορούσε στα κίνητρα του Γ. Παλαιοκρασσά, ο Ε. Αντώναρος δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κάνω ψυχογράφημα, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο και κανέναν επιθετικό προσδιορισμό». Ταυτόγρονα, ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνει η επιστολή παραίτησης του Γ. Παλαιοκρασσά ότι στην κυβέρνηση έχουν συμβιβαστεί με τα φαινόμενα διαφθοράς, ο Ε. Αντώναρος απάντησε: «Δεν ξέρω στην κυβέρνηση κανέναν που να έχει συμβιβαστεί».