Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η λύση

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει ατέλειωτα χρήματα σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις μόνο και μόνο για να ανήκουν στο κράτος», λένε και ξαναλένε οι κυβερνώντες και τα «παπαγαλάκια» τους, υποστηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, για τις λεγόμενες ΔΕΚΟ.

Πράγματι, ο λαός έχει πληρώσει ατέλειωτα χρήματα στις πρώην ΔΕΚΟ και, μάλιστα, χωρίς να έχει τις ανάλογες υπηρεσίες. Χρήματα, τα οποία - μέσω των ΔΕΚΟ - πήγαιναν στα θησαυροφυλάκια των κάθε λογής «εθνικών προμηθευτών» και «εθνικών κατασκευαστών», που έλεγε κι ο Κ. Καραμανλής, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Φρόντιζαν γι' αυτό όλες οι κυβερνήσεις και το καπιταλιστικό κράτος. Οπως φροντίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, σήμερα, να τελειώσει το ημιτελές έργο του ΠΑΣΟΚ και να ολοκληρώσει την παράδοση των πρώην ΔΕΚΟ στην άμεση πλέον εκμετάλλευση από τους κεφαλαιοκράτες και, μάλιστα, με πολύ φτηνότερους εργαζόμενους και αφού φορτώσει τα όποια χρέη τους στον κρατικό προϋπολογισμό - δηλαδή στο λαό. Κι όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αύριο οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν ακόμη περισσότερα «ατέλειωτα χρήματα» στις ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

Ποια είναι η λύση; Η αποφασιστική ενίσχυση του αγώνα και της αντίστασης. Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η Λαϊκή Εξουσία, γιατί μόνον έτσι οι ΔΕΚΟ θα είναι στα χέρια του λαού και θα υπηρετούν τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ