Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Καταδικάστε τις τρομοκρατικές πρακτικές»

Τους εκατοντάδες πολίτες της Κέρκυρας, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Φορέων Κέρκυρας τη Δευτέρα το απόγευμα μετά το κρούσμα αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, με τη σύλληψη και κράτηση δύο στελεχών του ΚΚΕ, χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται η αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης και των διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμεναρχείου. «Επιβεβαιώνουν την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της "νέας τάξης πραγμάτων" και στις εντολές της ΕΕ "περί τάξης και ασφάλειας" καλλιεργώντας τη γνωστή τρομο-λαγνεία», σημειώνεται, ενώ «στιγματίζεται» και η στάση βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Δρώντας ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ούτε λίγο-ούτε πολύ, στήριξαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι. Κουβέντα δεν είπαν για την αναίτια και αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση των δύο στελεχών του ΚΚΕ, αποδείχνοντας - και με τον τρόπο αυτό - ότι «θέλγονται» από την αμερικανικού τύπου δημοκρατία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, με τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Ανώνυμη Εταιρία, με την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης, με τη σιδερόφραξη του λιμανιού, με τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων, σήμερα συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με πιο γρήγορους ρυθμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, για λιμάνι που θα είναι λαϊκή περιουσία. Να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και να καταδικάσουν στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τα κόμματα αυτά και να ενισχύσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ