Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πλατιά σύσκεψη για την απεργία

Την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Με την ορμή και την αισιοδοξία που απελευθέρωσε η επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το περασμένο Σάββατο, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ετοιμάζονται να ριχτούν και πάλι στη μάχη. Επόμενος σταθμός, η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, στις 14 του Δεκέμβρη. Για την καλύτερη προετοιμασία της δουλιάς, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει την επόμενη Τρίτη 22/11 πλατιά σύσκεψη με συνδικάτα και συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), στις 6 μ.μ.

Οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν για την υπογραφή των επόμενων συλλογικών συμβάσεων, ο αγώνας ενάντια στην ανεργία, αλλά και για την προστασία των ανέργων, που καθημερινά μετρά η εργατική τάξη ως θύματα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αποτελούν ζητήματα στο πλαίσιο των οποίων οι ταξικές δυνάμεις θα θέσουν αποφασιστικά το διεκδικητικό πλαίσιο του 2005, που διαμορφώθηκε με βάση τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Το ίδιο αποφασιστικά θα τεθεί η ανάγκη πάλης ενάντια στην παραπέρα επιμήκυνση του εργάσιμου βίου, που προωθούν οι Βρυξέλλες. Ενάντια στα νέα σχέδια για την πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι σκοπός του νέου «διαλόγου» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με την αποδοχή και συμμετοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Για τις ταξικές δυνάμεις, δείκτης για την επιτυχία και της επόμενης απεργίας θα είναι και πάλι η συσπείρωση νέων δυνάμεων στους ταξικά προσανατολισμένους αγώνες. Ο αγώνας για αλλαγή συσχετισμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Στόχος του ΠΑΜΕ είναι να αποκαλύπτεται διαρκώς ο ρόλος των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες είναι σύμφωνες με την προστασία της «ανταγωνιστικότητας», της «επιχειρηματικότητας» που επικαλούνται οι εργοδότες και καταργούν κατακτήσεις, ποδοπατούν δικαιώματα. Και αυτή η μάχη θα δοθεί με στόχο την αγωνιστική αφύπνιση όλο και περισσότερων εργαζομένων, την ταξική τους συσπείρωση, την ποσοτική και ποιοτική ισχυροποίηση των συνδικάτων, την ένταξη νέων μελών σ' αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ