Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΝΤΑΪΜΟΝ»
«Στο πόδι» για τη δουλιά

Σε ετοιμότητα προκειμένου να εμποδίσουν την επιχείρηση μεταφοράς των μηχανημάτων που θα σημάνΕΙ ουσιαστικά και το κλείσιμο του εργοστασίου, βρίσκονται οι καπνεργάτες της «ΝΤΑΪΑΜΟΝ» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Χτες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του καπνού και έκλεισε το εργοστάσιο. Πρόθεση της εργοδοσίας - πολυεθνική αμερικανικών συμφερόντων - είναι να μην επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο του χρόνου και να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο που ήδη λειτουργεί στα Σκόπια. Σχεδιάζει μάλιστα τις επόμενες μέρες να ξηλώσει και να μεταφέρει και τα μηχανήματα που έχει στο καπνεργοστάσιο της Σταυρούπολης. Οι 450 εποχιακοί και μόνιμοι καπνεργάτες και υπάλληλοι, αντιδρούν στα σχέδια της εργοδοσίας. Παλεύουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας γνωρίζοντας πως αν κλείσει οριστικά και αυτό το εργοστάσιο, ουσιαστικά κλείνει και το τελευταίο μεγάλο καπνεργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Οι καπνεργάτες, με μπροστάρη το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο, οργανώνουν την πάλη τους, στο πλάι του υπόλοιπου κινήματος και διεκδικούν μέτρα προστασίας για τους άνεργους, παλεύουν για σταθερή δουλιά, για ασφάλιση και σύνταξη. Καταγγέλλουν την πολιτική της ΕΕ που από τη μία ξεκληρίζει τους καπνοπαραγωγούς και από την άλλη κλείνει τα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ