Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκμηδενίζουν κάθε μορφή Πρόνοιας

Εγινε αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στη Νέα Ιωνία

Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ) ήταν η κατάληξη της διαλυτικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Πρόνοιας.

Μετά τη διάλυση βασικών τομέων, όπως του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ) και του ΠΙΚΠΑ, δημιουργήθηκαν ορισμένες νέες δομές όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Στήριξης και οι Ξενώνες. Οι αρχικοί σχεδιασμοί για τη λειτουργία των νέων δομών προέβλεπαν γύρω στα 500 άτομα επιστημονικό προσωπικό, αλλά τελικά προσλήφθηκαν 130 άτομα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ - αφού μετονόμασε το ΕΚΑΚΒ σε Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) - συνεχίζει την πολιτική της συρρίκνωσης, καθώς δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε «λουκέτο» ολόκληρες μονάδες. Ετσι, τελευταία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΚΒ πήρε απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης της Νέας Ιωνίας, που κάλυπτε τις ανάγκες του πληθυσμού από το Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή μέχρι την Πεντέλη, το Γέρακα και τις Αφίδνες, λόγω έλλειψης δομών σε αυτές τις περιοχές.

Το αιτιολογικό της απόφασης του ΔΣ για την αναστολή του Κέντρου στη Νέα Ιωνία ήταν η αξιοποίηση του προσωπικού του για την ενίσχυση των Ξενώνων φιλοξενίας θυμάτων κακοποίησης και Trafficking. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν τα τρία διορισμένα από την κυβέρνηση μέλη του ΔΣ και κατά οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Το Πανελλήνιο Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΚΒ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη διαφωνία του στην απόφαση αναστολής και καταγγέλλει ότι πρόκειται για πολιτική πρόχειρου σχεδιασμού και περιστασιακής κάλυψης των αναγκών.

Την πολιτική συρρίκνωσης έρχεται να συμπληρώσει και η φυλλορροή του προσωπικού που δεν μπορεί να αποδώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ετσι μέσα σε ένα χρόνο παραιτήθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι από το ΕΚΑΚΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ