Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Φακελώνει τους συμβασιούχους απεργούς

Με έγγραφό του ο υφυπουργός Α. Ανδρεουλάκος ζητά να καταγραφούν ποιοι συμβασιούχοι που εργάζονται στα ΚΕΠ απέργησαν τη μέρα της απεργίας του δημοσίου στις 10 του Νοέμβρη

Το απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών
Το απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών
Επιχείρηση τρομοκράτησης και φακελώματος των συμβασιούχων, και ειδικότερα των συμβασιούχων εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), λόγω της συμμετοχής τους στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσίου στις 10 του Νοέμβρη, εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με έγγραφο, που αποστέλλεται από τον ίδιο τον υφυπουργό του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απ. Ανδρεουλάκο, ζητείται από τους μόνιμους υπαλλήλους των ΚΕΠ να δώσουν ραπόρτο στην υπηρεσία, για το ποιοι συμβασιούχοι έλαβαν μέρος στην απεργία εκείνη τη μέρα.

Στο έγγραφο, το οποίο μάλιστα φέρει ημερομηνία 17 Νοέμβρη (!) - τυχαία άραγε; - και αποστέλλεται σε όλα τα ΚΕΠ, στους γενικούς γραμματείς Περιφερειών και στους «κ. κ. νομάρχας»(!) σημειώνεται: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό σύστημα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, την προαναφερόμενη ημερομηνία (σ.σ. 10 του Νοέμβρη): α) Ορισμένα ΚΕΠ είχαν μηδενική παραγωγικότητα, δηλαδή δεν διεκπεραίωσαν ουδεμία συναλλαγή με πολίτη, γεγονός που αποδεικνύει τη μη λειτουργία του ΚΕΠ τη συγκεκριμένη ημερομηνία και β) Αρκετοί συμβασιούχοι στα ΚΕΠ, τα οποία λειτούργησαν δεν χρησιμοποίησαν το Ε-ΚΕΠ για καμία απολύτως διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύει ότι απήργησαν.

Ενόψει των ανωτέρω, καλείται ο μόνιμος υπάλληλος του ΚΕΠ να μας αποστείλει άμεσα, με email, κατάσταση με τα στοιχεία των συμβασιούχων έργου, οι οποίοι απουσίαζαν την 10η Νοεμβρίου 2005 από το ΚΕΠ για οποιονδήποτε λόγο».

Δε φτάνει δηλαδή που η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, κρατά ομήρους χιλιάδες συμβασιούχους, δεν της αρκεί που τους αμείβει με εξευτελιστικούς μισθούς και τους στερεί στοιχειώδη δικαιώματα, τώρα τους απειλεί ευθέως - μέσω αυτού του κατάπτυστου εγγράφου - λόγω της συμμετοχής τους σε απεργιακή κινητοποίηση. Προφανώς εκτιμά ότι στο πρόσωπο αυτών των υπαλλήλων βρήκε τον «αδύνατο κρίκο» για να χτυπήσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το συνδικαλισμό στο δημόσιο. Κάνει μάλιστα εντύπωση το γεγονός ότι το υπουργείο ζητά το ραπόρτο για το ποιος απέργησε όχι από τους προϊσταμένους των ΚΕΠ, αλλά από τους μόνιμους υπαλλήλους σε αυτά.

Η τρομοκρατική όμως επίθεση της κυβέρνησης αναδεικνύει ταυτόχρονα - πέραν των άλλων προβλημάτων που απορρέουν από την εργασιακή τους σχέση - και τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, που μέχρι τώρα αφήνει συνδικαλιστικά ακάλυπτους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους στο δημόσιο. Τους αφήνει έρμαια στην αυθαιρεσία του εργοδότη, ενώ κατά τ' άλλα κόπτεται δήθεν για τα δικαιώματά τους.

Τους ...«έδωσε» ο δήμαρχος!

Δεν πρόφτασε να αποσταλεί το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και την ίδια μέρα ο δήμαρχος του Δήμου Ευρυμενών στο Νομό Ιωαννίνων, Μιχάλης Κατσάνος, έσπευσε να «δώσει» τους υπαλλήλους απεργούς.

Σε «ενημέρωση» προς το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος, που εκλέγεται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δίνει ονομαστική κατάσταση των απεργών και μάλιστα «παρακαλεί» το υπουργείο για τις παραπέρα ενέργειες στις οποίες εκείνο θα προβεί! Και μάλιστα όταν το ίδιο το έγγραφο απευθυνόταν στα ΚΕΠ και κοινοποιούνταν στους γενικούς γραμματείς Περιφερειών και στους νομάρχες, χωρίς να αναφέρεται στους δημάρχους!

Σχολιάζοντας το παραπάνω κρούσμα ο Χ. Μεντής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στο Νομό Ιωαννίνων, σημείωσε: «Η συγκεκριμένη τακτική είναι εκβιαστική. Εντάσσεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι όμηροι στο ευρύτερο πλέγμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που υλοποιούνται στους δήμους και από τοπικές αρχές οι οποίες προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και των μηνιαίων συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ