Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο «σκαμνί» θύματα εργοδοτικής βίας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοέμβρη τέσσερις συνδικαλιστές επειδή το Φλεβάρη του 2001 είχαν παρέμβει σε εργατική διαφορά στην εταιρία «σεκιούριτι» «Mediteranian Work» στον Πειραιά με κατάληξη τον άγριο ξυλοδαρμό τους από μπράβους της.

Κατηγορούμενοι είναι ο Μ. Νουφαρίτσης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (η ιδιότητα του καθενός από τους κατηγορουμένους αναγράφεται σε σχέση με αυτή που είχε όταν συνέβη το περιστατικό), ο Γ. Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο Π. Ιατρόπουλος, επίσης μέλος της διοίκησης και το στέλεχος του ΚΚΕ Β. Ξένος.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές είχαν κληθεί από εργαζόμενους, τους οποίους ο εργοδότης Αθανασόπουλος είχε απολύσει παράνομα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφοράς, μια ομάδα από μπράβους του εργοδότη, τους οποίους κατηύθυνε το στέλεχος της εταιρίας και πρώην Αττικάρχης της Αστυνομίας Θ. Παφίλης(!) επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια τους συνδικαλιστές. Μετά την επίθεση οι συνδικαλιστές κατέθεσαν μήνυση. Παράλληλα, μήνυση και βέβαια με χαλκευμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών κατέθεσαν και οι εργοδότες. Ομως εισαγγελέας που εξέτασε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι πρέπει να βάλει στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα και να τους θεωρήσει όλους κατηγορούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ