Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στα ψιλά γράμματα να κοιτάς

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Ηλίας Πετρουλάκης - ΤΑ ΝΕΑ

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Η είδηση είναι εκεί κάτω στα ψιλά: Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο προετοιμάζεται για τη φάση της συγκέντρωσής του. Χτίστηκε πάνω σε αίμα και αίμα, τώρα περνά στη φάση της «εξυγίανσής» του. Τώρα πλέον δε θα μιλάμε για τον τάδε αιμοδιψή εφοπλιστή, αλλά για την τάδε αγία εταιρία του Χρηματιστηρίου.

Η είδηση είναι επίσης στο σχόλιο της συναδέλφου από την εφημερίδα του κυβερνητικού κόμματος, που απλά και καθαρά λέει: Τι το παιδεύετε το πράγμα; Πείτε καθαρά στον κόσμο ότι θα συνεχίσει να πεινάει, γιατί η οικονομία δεν αντέχει σήμερα.

Τους λέει, δηλαδή, να κάνουν ό,τι κι ο μακαρίτης ο Παπανδρέου, να πουν ευθέως στο κόσμο ότι πρέπει να συνεχίσει να κάνει θυσίες. Αυτή η μέθοδος αφήνει ανοιχτή μια πόρτα στην ελπίδα αύριο. Ενώ όταν υπόσχεσαι καλύτερες μέρες τώρα κι ο άλλος εισπράττει πείνα, χάνεις σε αξιοπιστία.

Οτι, σε κάθε περίπτωση, εσύ είσαι το θύμα, είναι αδιάφορο. Επικοινωνιακό είναι το πρόβλημα που θέλουν να λύσουν. Γιατί όσο εσύ ελπίζεις ότι κάποιος απ' τους δυο μπορεί και να σου λύσει το πρόβλημα, παραμένεις ένας ακίνδυνος πελάτης. Θες να σε αντιμετωπίσουν αλλιώς; Μετάτρεψε και τη σημερινή διαδήλωση για το Πολυτεχνείο σε ένα ακόμα δυναμικό συλλαλητήριο, που να προβάλει τα δικά σου και μόνον αιτήματα, κάνε καθαρό και σήμερα ότι απορρίπτεις όλον τον κόσμο τους, ότι δε βολεύεσαι με τίποτα λιγότερο από τη δική σου εξουσία, την κατοχή από σένα τον ίδιο των μέσων παραγωγής, ότι δε χαρίζεις ούτε σεντς από την υπεραξία που παράγεις. Κάνε καθαρό πως έχεις σκοπό να αφήσεις άνεργους όλους αυτούς. Ακόμα χειρότερα - γι' αυτούς - κάν' τους καθαρό ότι έχεις σκοπό να τους ζέψεις στο κυνήγι του επιούσιου, μια και κηφήνες δε χωράνε στο δικό σου κόσμο.

Κι άσε τη Μιλένα, τη Μαρία και τη Βάσω να «παράγουν πολιτική» με διαιτητή τον «Μπένι». Ακου «Μπένι»!

Η είδηση είναι στις «μέσα σελίδες». Εκεί όπου ο ένας βγάζει τ' άπλυτα του άλλου στη φόρα. Ορισμένα, αλλά άπλυτα. Αντε, λοιπόν, εσύ να συνεχίζεις να τους βλέπεις «αδέσμευτους», «ανεξάρτητους» και «αντιεξουσιαστές». Για να σε επικαλούνται αύριο ως κυκλοφορία του έντυπου ρύπου τους, θεωρώντας σε - και δικαίως από τη σκοπιά τους - υπερασπιστή τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org