Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαθήματα» του Ισραήλ στη Ρωσία;

Τη δοκιμασμένη τακτική του Ισραήλ με το «τείχος ασφαλείας» στα Παλαιστινιακά εδάφη, φαίνεται ότι ζήλεψε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει η ρωσική ηγεσία στην Τσετσενία. Αυτό γράφτηκε στην εφημερίδα «Ιζβέστια». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, όσο και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, συναντήθηκαν με τον Ντμίτρι Κόζακ, εκπρόσωπο του Προέδρου Πούτιν στη νότια ομοσπονδιακή περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην οποία υπάγεται και η Τσετσενία.

Μαζί με τον Κόζακ, κατέφθασαν στο Ισραήλ για να μελετήσουν την εμπειρία του, που «σερβίρεται» με τον τίτλο της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΟΥΑ) της Ρωσίας. Συνολικά 20 άτομα. Να σημειωθεί πως το φετινό Μάη είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και ο Ν. Πάτρουσεφ, σημερινός διευθυντής της ΟΥΑ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NEWSru.com ο Κόζακ έδειξε ενδιαφέρον για την κατασκευή αντίστοιχου τείχους σε ορισμένα σημεία των διοικητικών συνόρων της Τσετσενίας με τις άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ