Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ΠΑΣΟΚ, οι μεταρρυθμίσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών, όλες οι οικονομίες - και η ελληνική - χρειάζονται τομές και μεταρρυθμίσεις. Μεταρρύθμιση όμως είναι ό,τι τελικά προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες, ό,τι ενισχύει τις προσωπικές και οικογενειακές προοπτικές ανάπτυξης, ό,τι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ό,τι ενισχύει το εισόδημα και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν είναι η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση δικαιωμάτων, η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και η αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού».

Αυτά λέει - μεταξύ άλλων - το Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΣ) του ΠΑΣΟΚ, σε προχθεσινή του ανακοίνωση, όπου διευκρινίζει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των μεταρρυθμίσεων. Εάν αναρωτιέστε, τώρα, γιατί όλες οι μεταρρυθμίσεις, που προώθησε το ίδιο κόμμα, όταν ήταν κυβέρνηση, είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, θα βρείτε την απάντηση παρακάτω:

Πρώτον, τα παραπάνω λέγονται απλά και μόνο για λαϊκή κατανάλωση. Δεύτερον, στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού, του ευρωμονόδρομου και του άγριου επιχειρηματικού ανταγωνισμού, μόνο μιας κατεύθυνσης μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν και αυτές έχουν πραγματικά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες, είτε είναι «πράσινοι», είτε «γαλάζιοι». Αυτές, που ενισχύουν τις επιχειρήσεις και τους κεφαλαιοκράτες, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ