Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: «Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο νέων φορολογικών μέτρων. Αλλά ακόμα κι αν αυτός ο κίνδυνος αποφευχθεί, το βέβαιο είναι ότι οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα μέσα στο 2006. Είναι σκόπιμο, λοιπόν, να καλλιεργούνται λάθος εντυπώσεις και ελπίδες μέσω λογιστικών τεχνασμάτων, όπως οι τιτλοποιήσεις, οι οποίες άλλωστε, όπως αποδείχτηκε, δεν επιτρέπεται να γίνουν; Υπάρχει πάντα ο ευθύς δρόμος της ...πραγματικής πραγματικότητας...» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: «Η περίπτωση των κουκουλοφόρων πυρπολητών της Αθήνας όπως έχουν - και αυτοί - εκφυλιστεί, δε θα άξιζε, ίσως, ενασχόληση άλλην από εκείνην της διερεύνησης των πιθανών σχέσεων ορισμένων απ' αυτούς με την Ασφάλεια, αν οι "κινητοποιήσεις" τους δεν πρόσθεταν ένα μικρό λιθαράκι στην ευρύτερη απαξίωση κάθε πολιτικής αμφισβήτησης» (ο Δημήτρης Καστριώτης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ: «Ολοι αυτοί προκαλούν τον τρόμο στους εχέφρονες πολίτες που αναρωτιούνται ποιος θα τους διασώσει από τις δαγκάνες τους. Αλλά είναι αργά. Ουδέποτε (ή χλιαρά μόνο) αντέδρασαν στο φαινόμενο όταν άρχισε να παίρνει μορφή (...) και αντί οι κοινωνοί του πρώτου είδους δημοσιογραφίας να αντιδράσουν, να υπερασπιστούν το πνεύμα, την επικοινωνία, τον σεβασμό, τη Δημοκρατία, προσπάθησαν - δυστυχώς - να τους μιμηθούν. Τάχα μου είχαν αλλάξει οι συνθήκες, τάχα μου ο πλούτος είναι το παν (και αποσκοράκισαν ούτω παντελώς το πνεύμα), τάχα μου ο χαβαλές είναι πλέον το κριτήριο, τάχα μου είμαστε ανεξάρτητοι (...) τώρα τους λουζόμαστε» (ο Γιώργος Σταματόπουλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ: «Η Βασούλα έκανε εισήγηση που δεν άρεσε στη Μαρία (Δαμανάκη) η οποία ήθελε ξεχωριστή εισήγηση για κάθε ΔΕΚΟ μειώνοντας έτσι την Παπανδρέου. Η Βασούλα τα πήρε στο κρανίο αλλά παρενέβη και η Μιλένα, που πήρε το μέρος της λέγοντας στη Μαρία ότι "είμαστε αντιπολίτευση και όχι κυβέρνηση". Για να μη μαλλιοτραβηχτούν παρενέβη ο Βενιζέλος και δόθηκε τέλος, ενώ οι κυρίες στραβοκοιτούσαν η μία την άλλη» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: «Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες θεωρούν την εισαγωγή των μετοχών τους στη Νέα Υόρκη ως βήμα για τη διασφάλιση της συμμετοχής τους στην κυοφορούμενη διαδικασία συγκέντρωσης του κλάδου» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ