Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αμερικάνικη πρεσβεία

«Εξω αι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ». Η πορεία που χρόνια τώρα ζητούν την κατάργησή της οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και σήμερα από κει που οι Αμερικάνοι έστειλαν το τανκς κατά του ελληνικού λαού. Από την πύλη. Και θα καταλήξει - και σήμερα και για όσα χρόνια χρειαστεί - εκεί από όπου δόθηκε η εντολή στις ερπύστριες. Στην πρεσβεία των φονιάδων.
«Εξω αι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ». Η πορεία που χρόνια τώρα ζητούν την κατάργησή της οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και σήμερα από κει που οι Αμερικάνοι έστειλαν το τανκς κατά του ελληνικού λαού. Από την πύλη. Και θα καταλήξει - και σήμερα και για όσα χρόνια χρειαστεί - εκεί από όπου δόθηκε η εντολή στις ερπύστριες. Στην πρεσβεία των φονιάδων.
Πριν από τέσσερα χρόνια, ο «Ρ» είχε αποκαλύψει την υπόθεση με το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται η αμερικάνικη πρεσβεία. Η ιστορία είναι πάνω - κάτω η εξής:

*

Η αμερικάνικη πρεσβεία ενεργούσε εδώ και 35 χρόνια ως καταπατητής και κοινός οικοπεδοφάγος (!), υπό την πλήρη και αγαστή συνεργασία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες πληρώναν κι από πάνω με χρήματα του ελληνικού λαού (!) τις αποικιοκρατικού χαρακτήρα αυθαιρεσίες της αμερικάνικης πρεσβείας.

*

Η πρεσβεία είχε από το 1967 καταπατήσει χώρο 12.000 τ.μ. που ανήκε στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, τον οποίο χρησιμοποιούσε ως πάρκιν και μάλιστα το ενοίκιο δεν το πλήρωνε η ίδια, αλλά το ...ελληνικό υπουργείο Οικονομικών!

*

Παρότι μάλιστα υπήρχαν αποφάσεις του Αρείου Πάγου (από το 1983!) για την «απελευθέρωση» του χώρου, η αμερικάνικη πρεσβεία όχι μόνο τις έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια, αλλά κατόπιν απαίτησής της, το 2002, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τής παραχώρησε με νομοθετική ρύθμιση ολόκληρο το χώρο διά της «αγοραπωλησίας» του, έναντι πινακίου φακής, ώστε να επεκτείνει («νόμιμα»...) τις εγκαταστάσεις της, όπου και προφανώς επρόκειτο να φιλοξενηθούν ...αδιευκρίνιστες δραστηριότητες.

***

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σήμερα και στην επέκταση αυτών των δραστηριοτήτων της αμερικάνικης πρεσβείας. Θα πει κανείς ότι από τη στιγμή που η καταπάτηση του ελληνικού εδάφους «νομιμοποιήθηκε» και έχοντας για χαρτόσημο το ραγιαδισμό και την υποτέλεια των κυβερνώντων μετατράπηκε σε «αμερικανικό έδαφος», τώρα πλέον οι Αμερικάνοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο έδαφος της πρεσβείας τους.

*

Αμ, είναι έτσι; Ρωτάμε:

*

Μπορούν (κ. Σουφλιά) οι Αμερικάνοι να χτίζουν 3 κτίρια, 3 ορόφων το καθένα, το ένα κάτω από το άλλο, σύνολο 9 όροφοι, κάτω από τη γη (!), με προδιαγραφές πυρηνικού καταφυγίου, μέσα στο κέντρο της Αθήνας;

*

Αναρωτιέστε (κ. Μολυβιάτη) τι είδους «δραστηριότητες» στην ευρύτερη περιοχή είναι αυτές που θέλουν να επιτελούν από την Ελλάδα οι Αμερικάνοι, ώστε να τους χρειάζονται τέτοιου είδους ογκώδεις οικοδομικές και πολεοδομικού τύπου κατασκευές;

*

Δικαιούνται (κ. Βουλγαράκη) να υποβάλουν οι Αμερικάνοι τους εργαζόμενους που εισέρχονται στο χώρο για τις εργασίες σε ανάκριση - ερωτηματολόγιο, όπου εκτός των άλλων τους ζητούνται τα στοιχεία τα δικά τους, των συγγενών και των φίλων τους, και τους αναγκάζουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «αν έχουν πολιτική δράση», «αν είναι ενταγμένοι σε πολιτικό κόμμα και ποιο», «αν έχουν συνδικαλιστική δράση» μέχρι ...«ποιο είναι το όνομα της ερωμένης τους» (!!!);

*

Επιτρέπεται (κ. Καραμανλή) στους Αμερικάνους να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν έντυπο, όπου δίνουν την άδεια στη CIA (!!!) να φακελώσει, να ελέγξει και να χρησιμοποιήσει, όποτε, όπου και όπως αυτή η «καλή» υπηρεσία κρίνει και αποφασίσει, τα στοιχεία τους;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ