Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόβουν έργα και εξαγγέλλουν... μελέτες!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ μετά το «μεγάλο φαγοπότι» που επιφύλαξε το προηγούμενο διάστημα για τους εργολάβους, ετοιμάζει τώρα ένα μεγάλο μποναμά και για τα μεγάλα γραφεία μελετών. Ετσι, με την ευκαιρία της αναθεώρησης του Γ' ΚΠΣ και της περικοπής κονδυλίων από διάφορα έργα που δεν προχωρούσαν λόγω κακού προγραμματισμού και καθυστερήσεων κυρίως, ενέταξε ποσό 150 εκατ. ευρώ περίπου για την εκπόνηση 60 μελετών.

Πρόκειται για μελέτες διάφορων οδικών και λιμενικών έργων, αλλά και επεκτάσεων των μετρό Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Γ. Σουφλιά, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ και ο προγραμματισμός εκτέλεσής τους είναι για την περίοδο 2007 - 2013.

Πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι, παρά τα μεγάλα λόγια και το πλούσιο «μενού» των δημοπρατήσεων έργων το προηγούμενο διάστημα, πολλά από αυτά δεν προχωρούν, είτε επειδή οι εργολάβοι δεν τα «βρίσκουν» στο μοίρασμα της «πίτας» και υποβάλλουν αλλεπάλληλες ενστάσεις και αγωγές, είτε επειδή το υπουργείο Οικονομίας έχει «παγώσει» τις πιστώσεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ