Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ
Η χορωδία του Χαρίτωνα

Τόσοι καλοί ηθοποιοί... Ανδρεοπούλου, Κολοβός, Χωραφάς, Πιατάς, Θωμαΐδης, για ποιο λόγο!
Τόσοι καλοί ηθοποιοί... Ανδρεοπούλου, Κολοβός, Χωραφάς, Πιατάς, Θωμαΐδης, για ποιο λόγο!

Η «Χορωδία» είναι μια επαγγελματική δουλιά. Επαγγελματική σε σχέση με τις τυπικές προδιαγραφές. Εχει πολλούς και καλούς ηθοποιούς, δοκιμασμένους συντελεστές, οικονομικές δυνατότητες. Εκείνο που δεν έχει, είναι η σαφήνεια και ο στόχος.

Η ταινία δεν αποφασίζει αν είναι κωμωδία ή σάτιρα. Δύο είδη που μοιάζουν, τα οποία, όμως, είναι διαφορετικά και απαιτούν διαφορετικές σεναριακές και σκηνοθετικές λύσεις. Λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι η ιστορία της διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, τα παραπάνω ελαττώματα αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο «Χαρίτωνας», λοιπόν, πελαγοδρομεί ανάμεσα στα δύο διαφορετικά εκφραστικά είδη, καθυστερεί υπερβολικά να μπει στην «υπόθεση», ανακυκλώνεται αδιέξοδα και υποκύπτει στη φιλαρέσκειά του και στο ναρκισσισμό του. Ετσι όποια καλά στοιχεία υπάρχουν, και υπάρχουν αρκετά, χάνονται μέσα στην ατολμία, την ασάφεια και στην προσπάθεια να αποσπάσει το ενδιαφέρον, και το εισιτήριο, του καλόπιστου θεατή.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Βασίλης Κολοβός, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Πιατάς, Ακύλας Καραζήσης, Υβόνη Μαλτέζου, Γιώργος Γιωγλερής, ο μικρός Στέφανος Καραντινάκης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ