Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Συνέδριο μάχης και προοπτικής

Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας

Κρίσιμο για την πορεία των αγώνων του κλάδου είναι το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το οποίο ξεκινά σήμερα, Σάββατο, 5 Νοέμβρη και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, 6 του μήνα.

Το συνέδριο διεξάγεται σε μια περίοδο έντασης της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, η οποία εκφράζεται με ιδιαίτερη αγριότητα στον κλάδο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων συνθέτουν την πραγματικότητα με την οποία οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται σε μια σειρά εργοστάσια, όπως η «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», τα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ», η «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» κτλ., με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις, που οι εργάτες κι οι εργάτριες έχουν αναδείξει στην πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας τα τελευταία εννιά χρόνια, συσσωρεύουν πολύτιμη πείρα και επιβεβαιώνουν ότι, για την αποτελεσματικότητα του αγώνα είναι απαραίτητη η ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Κ.Ι.ΔΕ.» καλεί τους εργαζόμενους να αναδείξουν για μια ακόμα τριετία τη ΔΑΣ πλειοψηφία στη διοίκηση, να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης στην επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να δώσουν τη μάχη για την προστασία και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, να συμβάλουν στην ενίσχυση και το πλάτεμα της αγωνιστικής συσπείρωσης, στον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Χρειαζόμαστε ισχυρές δυνάμεις στα δικά μας χέρια, στα χέρια των εργατών και των εργατριών που βιώνουν το καθεστώς της εκμετάλλευσης. Χρειαζόμαστε ισχυρό ταξικό κίνημα που θα ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης», επισημαίνει η παράταξη στη διακήρυξή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ