Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριάντα χρόνια στο μετερίζι των ταξικών αγώνων

Στις 26, 27 και 28 Γενάρη το 21ο Συνέδριο

Με πλούσια αγωνιστική πείρα και οδηγό την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προετοιμάζεται για το 21ο Συνέδριό της, που θα γίνει στις 26, 27 και 28 Γενάρη του 2007. Φέτος συμπληρώνονται και 30 χρόνια από το ιστορικό, 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όταν οι οικοδόμοι κατάφεραν να πετάξουν απ' τη διοίκηση τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ομοσπονδίας και να αναδείξουν τις ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι της.

Η 30χρονη πορεία που διάνυσε η Ομοσπονδία μετά από τον Αύγουστο του 1976, την ανέδειξε σε χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο προσανατολισμός μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και ο συσχετισμός δύναμης στη μαζικοποίηση, στη συσπείρωση και την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου. Οι οικοδόμοι κατάφεραν όχι μόνο να στήσουν ισχυρά αναχώματα στα σχέδια της εργοδοσίας, ακόμα και να αποσπάσουν σοβαρές κατακτήσεις, αλλά και να διαδραματίζουν πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας.

Μπροστά στο 21ο Συνέδριο, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία με βάση τη ραγδαία κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από την πλευρά του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ο «Ρ» επιχειρεί σήμερα μια αναδρομή στο ιστορικό 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ενώ για την 30χρονη αγωνιστική διαδρομή της Ομοσπονδίας και τη σημασία που συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα το οικοδομικό κίνημα και οι πρωτοπόρες ταξικές δυνάμεις του, μιλάει στον «Ρ» ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ