Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάκτηση με γενικότερη σημασία

«Ηταν μια επιτυχία που ενθάρρυνε γενικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα... Εχοντας πλέον την Ομοσπονδία στη δική τους υπηρεσία, οι οικοδόμοι όχι μόνο βρήκαν στήριξη στα προβλήματά τους, αλλά έδιναν και το "παρών" σε κάθε αγωνιστικό προσκλητήριο... Η Ομοσπονδία είχε τότε οργανωμένες δυνάμεις περίπου 70 με 80.000, στην Αθήνα κάναμε πορείες με 15.000 κόσμο...» σημειώνει στον «Ρ» ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, που, ως επικεφαλής του Πανοικοδομικού Ενωτικού Δημοκρατικού Συνδυασμού (ΠΕΔΣ) εξελέγη μετά το 9ο Συνέδριο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Με τη δράση που ανέπτυξαν οι ταξικές δυνάμεις, ακόμα και πριν το 9ο συνέδριο, μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συσπειρώνονταν δεκάδες σωματεία που η χουντική διοίκηση είχε διαγράψει, οι οικοδόμοι μέτρησαν μια σειρά σοβαρές κατακτήσεις, όπως το δωρόσημο, το εποχιακό επίδομα κτλ.

Μετά το 9ο Συνέδριο «αναλάβαμε την ευθύνη μέσα σ' ένα χρόνο να κάνουμε άλλο συνέδριο, για να τροποποιηθεί το καταστατικό και να καθιερωθεί η απλή αναλογική. Και πραγματικά έτσι έγινε. Η Ομοσπονδία οικοδόμων από τότε μέχρι και σήμερα, αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και ταξικής αντιπαράθεσης με την αντεργατική πολιτική μπλε ή πράσινων κυβερνήσεων...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ