Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
Ψήφος αναπτέρωσης της ελπίδας

Σήμερα και αύριο οι εκλογές στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Η «ΕΣΚ -Συνεργαζόμενοι» πρωταγωνίστησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τυφλών Πολυαναπήρων Ατόμων «Η Επικοινωνία»
Η «ΕΣΚ -Συνεργαζόμενοι» πρωταγωνίστησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τυφλών Πολυαναπήρων Ατόμων «Η Επικοινωνία»
Η ψήφος στην «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι» αναπτερώνει τις ελπίδες και δίνει δύναμη στη συσπείρωση ενάντια στην αντιαναπηρική πολιτική, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, με αφορμή τις εκλογές στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ) που γίνονται σήμερα και αύριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και αντιπροσώπων για τα Συνέδρια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) και της Ομοσπονδίας Τυφλών.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι εκλογές θα γίνουν σήμερα και αύριο, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν μόνο αύριο. Η διάρκεια της ψηφοφορίας είναι από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Στην Αθήνα οι εκλογές γίνονται στην έδρα του ΠΣΤ, Βεραντζέρου 31 - 7ος όροφος, και στη Θεσσαλονίκη στη Σχολή Τυφλών - Βασιλίσσης Ολγας 32.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εκλογές γίνονται (μόνο αύριο) στις έδρες των Τοπικών Ενώσεων (ΤΕ) του ΠΣΤ.

  • Στην ΤΕ Θεσσαλίας οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, οδός Λαρίσης 61.
  • Την ΤΕ Νότιας Πελοποννήσου οι εκλογές θα γίνουν στη διεύθυνση: Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο (Παλιό Στρατόπεδο)Καλαμάτας.
  • Στην ΤΕ Κρήτης θα γίνουν στο Δημοτικό Κτίριο ΜΠΕΝΤΕΒΗ (Εργατικές Κατοικίες), που βρίσκονται στη συμβολή των οδών ΣΚΕΠΕΝΤΖΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ στο Ηράκλειο.
  • Στην ΤΕ Βορειοδυτικής Ελλάδας οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οδός Γιοσέφ Ελιγιά 7.
  • Στην ΤΕ Ανατολικής Πελοποννήσου, οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Ενωσης, οδός Γ. Μηναίου 15, Ναύπλιο.
  • Στην ΤΕ Ανατολικής Μακεδονίας οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Ενωσης, Κωστή Παλαμά 8 - Καβάλα, στον 4ο όροφο.
  • Στην ΤΕ Ξάνθης οι εκλογές θα γίνουν στην έδρα της ΤΕ, Σμύρνης 3 - Ξάνθη.
  • Την ΤΕ Δυτικής Ελλάδας οι εκλογές θα γίνουν στην οδό Αγίου Νικολάου 57 - 59, Πάτρα.
Η ανακοίνωση της ΕΣΚ-Σ

Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι» με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους δεκάδες αγωνιστές τυφλούς και τυφλές, νέους και νέες, εργαζόμενους και φοιτητές που δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων του συνδυασμού της ΕΣΚ-Σ στις εκλογές. Καλεί τους τυφλούς να κάνουν το αποφασιστικό βήμα ξεπερνώντας προκαταλήψεις, εκβιασμούς, πιέσεις και ρουσφετολογικές υποσχέσεις παραμονές των εκλογών, για να ενισχύσουν το μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της συσπείρωσης και του αγώνα ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των αναγκών των αναπήρων, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής, που πετάει μαζικά τους τυφλούς και τους αναπήρους στην ανεργία, την αμορφωσιά και το περιθώριο. Επίσης τους καλεί να καταδικάσουν, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης, που εκφράζονται από το ψηφοδέλτιο της Πλατιάς Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΔΣ), που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική, που και με τη δικιά τους συναίνεση κλείνουν δημόσια ειδικά σχολεία.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ψήφος στο συνδυασμό ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι είναι ψήφος για να αναπτερωθεί η ελπίδα, να δυναμώσει η συσπείρωση, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού μετά τις εκλογές, στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ - 12 Νοέμβρη».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της «ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι» είναι: 210.5221.411, 210.5226.146, 6945.864.677 και 6948.116.350.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ