Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ
Ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το νοσοκομείο Λέσβου, εξαιτίας ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, αφού υπάρχει «πάγωμα» μονίμων διορισμών, που συνδυάζεται με αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Μόνο το 2005 έχουν συνταξιοδοτηθεί 13 εργαζόμενοι και προβλέπεται μέχρι το τέλος της χρονιάς ν' αποχωρήσουν άλλοι εφτά.

Τα προβλήματα αυτά έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη.

Πολλά τμήματα του νοσοκομείου, αναφέρουν οι βουλευτές, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και σε ορισμένα μάλιστα, δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Δε λειτουργούν τα τέσσερα από τα οκτώ κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δεν πραγματοποιείται η μεταφορά στα νέα σύγχρονα χειρουργεία της νέας πτέρυγας, δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παραθεριστών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως το ψυχιατρικό τμήμα. Ακόμα, εξαιτίας της έλλειψης παραϊατρικού προσωπικού, ο σύγχρονος μαστογράφος λειτουργεί περιστασιακά και στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα δημιουργούνται ατελείωτες ουρές.

Για τα παραπάνω προβλήματα και ελλείψεις του νοσοκομείου Λέσβου, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα θα πάρει, για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ