Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψήφος αντίστασης στις εκλογές

Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Ενότητας»

Κάλεσμα στους εμποροϋπαλλήλους να στηρίξουν και με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της ώστε να εκλεγεί εκ νέου αγωνιστική διοίκηση, απευθύνει η «Αγωνιστική Ενότητα» Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, μπροστά στις εκλογές που ξεκινάνε σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, από τις 10 π.μ. - 6 μ.μ.

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Ενότητα» Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αναμετρώντας τη στάση και δράση της απερχόμενης διοίκησης, εκτιμάμε ότι έκανε βήματα μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εδωσε σκληρό αγώνα ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νόμου (3385/2005) που καταργεί στην πράξη το 8ωρο, επιβάλλει 10ωρη και 12ωρη απασχόληση. Ολο και πιο πολλοί συνάδελφοι εμπιστεύονται το Σωματείο και ζητούν παρέμβαση για επίλυση προβλημάτων τους. Ματαιώθηκαν απολύσεις σε εμπορικά καταστήματα του Πειραιά με παρέμβαση του Σωματείου. Πολλοί εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω μας και δείχνουν την αναγκαιότητα ίδρυσης Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε εργασιακό χώρο».

Κεντρικά αιτήματα της «Αγωνιστικής Ενότητας» είναι:

  • Πλήρης, σταθερή εργασίας για όλους. Οχι στις απολύσεις
  • 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. Οχι στη διευθέτηση και την απελευθέρωση του ωραρίου.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση νέων ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ