Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΝΙΕ
Εντολή για αγωνιστική συνέχεια

Η «Αγωνιστική Παρέμβαση Υγείας - Πρόνοιας» αύξησε κατά μία έδρα την πλειοψηφία της στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας

Στιγμιότυπο απ' τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΟΣΝΙΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στιγμιότυπο απ' τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΟΣΝΙΕ
Εντολή για αγωνιστική συνέχεια της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), αποτελεί η ανάδειξη με αύξηση μάλιστα των εδρών της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Υγείας - Πρόνοιας» στην ηγεσία της Ομοσπονδίας στο 13ο Συνέδριό της που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» με 51 ψήφους πήρε 8 - έναντι 7 - έδρες για το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ η «Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών», με 32 ψήφους, πήρε 6 έδρες έναντι 7 που είχε στο προηγούμενο ΔΣ. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» διατήρησε ακόμα μια έδρα, όπως και πριν, για την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ. Τη μια επιπλέον έδρα για εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ, που προέκυψε από την ενίσχυση της δύναμης της Ομοσπονδίας με νέα σωματεία, πήρε με οριακή πλειοψηφία η «Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών», καταλαμβάνοντας συνολικά δυο έδρες.

Στο συνέδριο εγκρίθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας για τα επόμενα τρία χρόνια, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας.

Οι συνδικαλιστές της «Ενωτικής Κίνησης Υγειονομικών», με ψευδολογίες και σαφές αντικομμουνιστικό μένος, επιχείρησαν να δυναμιτίσουν τις διαδικασίες του συνεδρίου και να συκοφαντήσουν τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ αλλά καταδικάστηκαν απ' την πλειοψηφία των συνέδρων. Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης, που στηρίχτηκε στη «συμμαχία» ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, εξαντλήθηκαν σε ανυπόστατες κατηγορίες, δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν πολιτικό - συνδικαλιστικό λόγο, για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Ηταν τέτοια η φτώχεια των επιχειρημάτων τους που έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ, για κατασπατάληση γραφικής ύλης!

Κανένας λόγος φυσικά δεν έγινε από τους εκπροσώπους της «Ενωτικής Κίνησης Υγειονομικών» για το ασφαλιστικό, τις νέες εργασιακές σχέσεις που θα πλήξουν συνολικά τους εργαζόμενους, το φορολογικό, την ιμπεριαλιστική λαίλαπα.

Στο πρόγραμμα δράσης που εγκρίθηκε στο συνέδριο καλούνται οι εργαζόμενοι σε διαρκή δράση απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Στους άμεσους συνδικαλιστικούς στόχους αποφασίστηκε η σύνδεση της ΟΣΝΙΕ με τις ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ. Η ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων, η οργάνωση των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία και Πρόνοια στον Πειραιά. Ο συντονισμός και η δράση με τα διάσπαρτα σωματεία της Πρόνοιας.

Στο συνέδριο εγκρίθηκε ακόμα ψήφισμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διεθνή διαδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Συμπόρευση με τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να γυρίσουν τα νώτα στον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτη στο χτύπημα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, απηύθυνε στο χαιρετισμό του στο συνέδριο ο Γιάννης Σταυρόπουλος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Δεχόμαστε επίθεση σε όλα τα μέτωπα» υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Γ. Πέρρος, μέλος της γραμματείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Αλ. Καλύβης, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ και Κ. Γκοτζαμάνης, μέλος της γραμματείας του ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ