Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα παρθούν μέτρα στη Ζώνη;

«Τα τελευταία ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δείχνουν ότι τα προβλήματα στις συνθήκες δουλιάς σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας επιδεινώνονται», τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής σε Ερώτησή του για τους υπουργούς Εργασίας Δ. Ρέππα και Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη.

Παρά τα συνεχή ατυχήματα και τις επανειλημμένες κυβερνητικές υποσχέσεις, το διυπουργικό όργανο από το Φλεβάρη δεν έχει πάρει αποφάσεις για το ζήτημα, επισημαίνει ο Ν. Γκατζής και υπογραμμίζει: «Αντίθετα, όπως καταγγέλλει και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Κυβέρνηση επιχειρεί ερήμην των εργαζομένων και των σωματείων της Ζώνης να τροποποιήσει το ΠΔ 70/90 για την υγιεινή και την ασφάλεια σε κατεύθυνση απαλλαγής πλήρως των πλοιοκτητών από την ευθύνη τήρησης των μέτρων ασφάλειας, δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις να κινδυνεύουν εργαζόμενοι και να μένουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς εάν η κυβέρνηση θα πάρει ουσιαστικά μέτρα και εάν θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβασης για την ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης, για την τακτική επιδότηση με βάση τις προτάσεις των σωματείων και την ικανοποίηση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ