Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους καταπέλτες της αντίστασης

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν σε απεργία, ενώ η πλειοψηφία της ΠΝΟ υπακούοντας στα κελεύσματα των εφοπλιστών υπονομεύει την αυριανή απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Στα καράβια θα δοθεί και πάλι η μάχη και της αυριανής απεργίας. Μηχανικοί και θερμαστολαδάδες μετά από την απόφαση των σωματείων τους ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κατεβαίνουν αύριο και για 24 ώρες στους καταπέλτες. Συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργαζόμενους της στεριάς και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να υπερασπίσουν το ΝΑΤ και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή «μάχη» για να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο των ναυτεργατών δίνουν οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, οι οποίοι ελέω του αντεργατικού νομοθετικού εκτρώματος 330 έχουν «πιάσει» τις καρέκλες της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΠΝΟ. Χτες έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να υπονομεύσουν την αυριανή απεργία στα καράβια, την οποία χαρακτήρισαν ως... «κίνηση εντυπωσιασμού» και να πουν ότι η απεργία που κήρυξαν αυτοί για τις 11 Ιούνη 2002, με το διεκδικητικό πλαίσιο «γενικώς και αορίστως», την οποία είναι έτοιμοι να αναστείλουν όπως αναφέρθηκε από τους ίδιους, αν το... κρίνουν απαραίτητο, είναι απεργία με... προοπτική!

Αυτά, όταν ήδη έχει γνωστοποιηθεί από τις ίδιες τις υπηρεσίες του ΝΑΤ ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφάσισε να «κόψει» 20,364 δισ. δραχμές από το ποσό της επιχορήγησης προς το ΝΑΤ που αφορά το λογαριασμό των συντάξεων! Και με το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, πλήττει καίρια και τις ναυτεργατικές κατακτήσεις και ισοπεδώνει το ΝΑΤ το οποίο το εντάσσει στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, ως «γνήσια φερέφωνα» των εφοπλιστών και της κυβέρνησης δε δίστασαν να προκαλέσουν ολόκληρη τη ναυτεργατική οικογένεια, αναφέροντας ότι για το «πατωμένο» από τα ελλείμματα ΝΑΤ, φταίνε οι 40, από τους 60 χιλιάδες συνταξιούχους του, επειδή συνταξιοδοτήθηκαν με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της 5ετίας, της διαδοχικής ασφάλισης και άλλα!

Επρεπε να γίνουν παρατηρήσεις από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, από τους οποίους ειπώθηκε ότι «αυτή τη θέση έχουν και οι εφοπλιστές», για να αναγκαστούν οι εγκάθετοι να ψελλίσουν ότι φταίνε λίγο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που μείωσαν τις οργανικές συνθέσεις, ενώ δεν είπαν λέξη, αν και έγινε ερώτηση, για το όργιο της εισφοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής στο οποίο έχουν επιδοθεί οι εφοπλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ